Asus och In Win skapar tillsammans den sexigaste externa grafikkortslådan vi sett hittills. XG Station Pro ger gamingprestanda till din ultrabook.
Under förra året presenterades en del externa grafikkortslådor från olika tillverkare. Under vårt besök hos Asus får vi ta en närmare titt på deras nya grafikkortslåda XG Station Pro som med en ny design för segmentet riktar sig till de användare som vill ha en mer elegant lösning.
Samarbete med chassitillverkare gav utsökt resultat
Det märks att Asus har sträckt ut handen till en annan partner som spenderar den mesta av sin tid på att tillverka datorchassin. Asus har tillsammans med In-Win designat XG Station Pro och slutresultatet blev ett elegant chassi i borstad aluminium som är enkelt att öppna och hantera. Samtidigt som man inte tummar på designen eller storleken.
XG Station Pro ger gamingprestanda till din laptop
Via Thunderbolt 3 kan XG Station Pro ge din laptop en ordentlig knuff i grafikprestanda via en enda kabel. Användaren kan själv enkelt och smidigt installera i princip vilket grafikkort som helst i XG Station Pro då det dedikerade nätaggregatet kan leverera upp till 330 watt. Utöver ditt grafikkorts in- och utgångar så erbjuder XG Station Pro en extra USB Typ-C.
Asus XG Station Pro kan användas med både PC- och Apple-datorer med det enda kravet att din USB Typ-C måste stödja Thunderbolt 3. XG Station Pro ska finnas tillgänglig på marknaden under andra halvan av 2018 till ett pris om cirka 3 000 kronor.
Man kunde ju ha önskat sig inbyggt nätaggregat, för att slippa ha två boxar som tar plats (eller som ska packas ned/upp, om man behöver något portabelt.)
Externa kraftfulla nätdelar blir ju ganska stora och otympliga, och kräver ofta aktiv kylning, varvid de ligger på golvet och slörpar upp damm (och katthår osv) som packas in bland komponenterna och potentiellt orsakar överhettning eller kanske till och med brandfara. En strömkabel mellan nätdel och grafikkortslåda som hanterar uppåt 250 watt eller därikring för ett sådant Strix-grafikkort som demonstreras är också rätt tjock, styv och tung, vilket försvårar “portabelheten” för lådan.
Limiterad == begränsad.
Dock ett viktigare rent faktafel: Tvärt emot vad som säges så ser man tom. på eran video att nätdelen *inte* är inbyggd i dockan, utan verkar vara av extern typ.