Bitfenix har fått mycket publicitet och goda omdömen för sitt Mini ITX-chassi Prodigy och dess kylnings- och expansionsmöjligheter. Nu har konceptet tagits vidare till en mATX-plattform, och vi tar plats i montern på Computex för att kika på Prodigy M.

Efter en undersökning på Facebook där man frågade sina kunder vilken funktion de hade velat se i Bitfenix Prodigy gick tillverkaren tillbaka till ritbordet för att försöka få fram en modell som även rymmer mATX-moderkort. Först gjordes försök att helt enkelt göra chassit större i olika led, vilket Bitfenix menar inte gav särskilt bra resultat.

Istället har man satsat på att strukturera om insidan, som nu faktiskt rymmet ett mATX-moderkort och de fyra expansionsplatser som hör till. Detta har dock inte skett helt utan uppoffringar, och Prodigy M har inte samma flexibilitet för vattenkylning som Mini ITX-varianten då utrymmet helt enkelt inte räcker till för att ha separat reservoar och pump, åtminstone inte utan modifikation.

Dock råder det allt annat än brist på kylning i Prodigy M och användaren kan montera upp till fem 120-millimetersfläktar, två i taket, två i botten och en i bak. De två i botten kan i sin tur bytas ut mot en 230-millimetersfläkt om så önskas. Det ska inte heller vara några problem att installera färdiga vattenkylningspaket, som generellt kräver mindre utrymme då pump och reservoar är integrerade.

colossus phenom

Vi fick även se lite variationer av Prodigy M, som använder samma innanmäte men med en annan yttre design. Till exempel visade Bitfenix upp Colossus M som lånar sin design från fulltower-modellen Colossus, inklusive en ljusslinga med justerbar färg. Phenom M satsar på mer stilren svart design, och saknar både Prodigys kurvor och Colossus belysning.

Det är ett intressant och förståeligt tillvägagångssätt från Bitfenix sida att bygga vidare på existerande funktionalitet och design, särskilt från ett chassi som fått så pass positiv respons som Prodigy. Priset bör dessutom vara detsamma som originalmodellen och mer information om lanseringsdatum bör dyka upp inom kort.


Subscribe
Notifiera vid
3 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Andreas Birgersson
Andreas Birgersson
11 Årtal sedan

Fel video!!! Fixa!

Wipeout_swe
Wipeout_swe
11 Årtal sedan

Fail. Fel video. Snubben snackar om ssd istället för chassi.

Carl Holmberg
Carl Holmberg
11 Årtal sedan

Ber om ursäkt för det felet, nu är det fixat!