Video: Deepcool Smartfan – Ramlösa fläktar du styr med telefonen

En titt på Deepcools "smarta kaststjärnor"

2

Deepcools nya fläktserie Smartfan slopar den traditionella fläktramen, och får en unik design med RGB-belysning och styrning med en mobilapp.

Deepcool kammar hem titeln som den kanske mest nytänkande designen på en datorfläkt på Computex 2017 med den nya serien Smartfan. Istället för att använda en vanlig fläktram sitter fläktblad och motor monterade på en RGB-bestyckad X-formad hållare som löper mellan skruvhålen. Resultaten är ett unikt utseende som påminner en aning om en kaststjärna.

Styr fläktarna med telefonen

Fläktarna kan sedan anslutas till trådlöst nätverk via en styrenhet och sedan kontrolleras med en mobilapp till Android eller Ios. Exempelvis kan du byta färg eller mönster på belysningen eller justera fläkthastigheten.

Deepcool Smartfan kommer säljas i set med tre fläktar, med riktpris omkring 900 kronor.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

→ Följ NordicHardwares Computex-bevakning bakom kulisserna på Instagram.

Subscribe
Notifiera vid
2 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Daniel Lundqvist
7 Årtal sedan

Kommer inte det bara ge sämre luftflöde? Om luften kan sticka iväg åt sidan är det ju rätt kasst.

7 Årtal sedan

Arctic Cooling hade serier av sådana här fläktar runt mitten av nollnolltalet och framåt. Vet inte om företaget finns kvar idag, dock. De senare enheterna hade även gummibussningar för upphängningen av fläktmotorn, för minskat vibrationsljud.

“Problemet” med att hänga motorn i en kryssram på detta viset är ju att djupet på fläkten ökar. Sitter den på en tornkylare för CPUn kan ju fläkten slå i RAM-minnen till exempel.