Corsair fortsätter bygga ut sin tillbehörsserie Vengeance, och i sin monter på Computex visar man upp en rad nya modeller. Bland annat har K70 fått syskon med fler brytartyper och vi får även se det kompakta tangentbordet K65 utan numerisk knappsats.

Corsairs satsning på tangentbord inleddes med Vengeance K60 och K90, och sortimentet har sedan dess expanderat med en del nya modeller. Vad som visas på Computex är bland annat nya versioner av K70, som i originalutförande endast levererades med brytare av typen Cherry MX Red. De nya versionerna är identiska på alla sätt förutom att de erbjuds även med MX Blue samt MX Brown för de som föredrar taktila brytare.

K65 är en tenkeyless-variant av K60 för de som föredrar ett mer kompakt tangentbord och inte har samma nytta av en numerisk knappsats. Här ser vi samma exponerade tangentbordsbas i aluminium som i K60, och WASD- samt piltangenterna är kontrasterade med grå färg. Modellen kommer endast finnas med röda brytare.

Membranbrytare och regnbågens färger under tangenterna

Vi får även se en avstickare från Vengeance-serien, kallad Raptor K50. Modellen blir den första från Corsair som inte använder sig av mekaniska brytare, utan istället klassiska membran. Den övergripande designen känns igen från övriga modeller ur Vengeance-serien, med en bas i metall, makrotangenter till vänster och en samling multimediaknappar. K50 använder sig av RGB-bakgrundsbelysning, och Corsair utlovar att användaren kommer kunna konfigurera sin belysning med 16,8 miljoner färger.

Alla modeller lanseras i juli, K70-varianterna behåller samma prissättning som nuvarande K70, K65 får ett rekommenderat pris på 89 dollar eller omkring 6-700 kronor inklusive moms, och K85 lägger sig något högre för 99 dollar eller omkring en hundralapp mer än K65.

Relaterade nyheter:


Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments