Vid sitt tillhåll på Computex ringar MSI in sin fortsatta satsning på produkter för datorspelare, både som interna komponenter och tillbehör. Vi går igenom vad tillverkaren har att bjuda på i form av moderkort, grafikkort och mekaniska speltangentbord.

Ur den spelhörna MSI upprättat på mässgolvet inleder vi med ett exempel på moderkort anpassade för datorspelare. Modellen heter Z87-GD65 Gaming och erbjuder utöver tre PCI Express X16 för konfigurationer med flera grafikkort även på nätverkskretsen E2200 från Killer, som är utvecklad för spelscenarion och tänkt att förbättra nätverksprestanda under online- eller LAN-spelande.

IMG_5023

Man visar även upp en mängd grafikkort, bland annat sina inkarnationer av Nvidia GTX 780 och GTX 770 som likt moderkortet ovan också bär Gaming-suffixet. Här läggs stor vikt på kylaren som använder sig av vad MSI kallar Airflow Control Technology, en teknik för att rikta luftflödet från de dubbla 100-millimetersfläktarna vilket är ska ge förbättrad kylprestanda. MSI har även implementerat en mjukvara för att enkelt aktivera eller deaktivera överklockning eller spara energi.

tangentbord

Vi har tidigare skrivit om MSIs introduktion av sin egen serie mekaniska speltangentbord, och även dessa fick lite utrymme på Computex. De två introducerade serierna heter CK-series och GK-series, varav den sistnämnda leds av bakgrundsbelysta GK-601 Cherry MX Red-brytare.

Man har använt sig av en liknande design som sina övriga spelprodukter, svart med röda kontraster och prytt med en draklogotyp. GK-601 får en prislapp på 130 dollar, vilket bör bli strax över tusenlappen inklusive moms i Sverige.


Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments