HTC Vive Pro – Högre upplösning och trådlös frihet i nya Vive Pro

HTC Vive Pro höjer ribban ett steg för djupare VR-upplevelser

0

HTC Vive Pro bjuder på högre upplösning och inbyggt Hi-Fi-ljud med möjlighet till trådlös frihet. Vi testar världens mest högupplösta konsument VR-headset.

Idag höll HTC Vive sitt pressevent här i Las Vegas och vi var självklart på plats med tanke på den gliringen som tillverkaren publicerade för någon vecka sedan angående sitt “new year resolution”. Vi tittar närmare på deras precis presenterade uppgradering av HTC Vive, HTC Vive Pro. Världens mest högupplösta konsumentheadset för VR.

Vive Pro har den högsta upplösningen på marknaden för konsumenter

Det som får HTC Vive Pro att sticka ut är något som VR-konsumenter har klagat på under en lång tid, låg upplösning. HTC Vive Pro kommer med uppgraderade OLED-paneler med en upplösning på 2880 x 1600, vilket är en ökning med 78% jämfört med tidigare HTC Vive.

Pixeldensiteten blir således också tätare och nya Vive Pro ger oss 615 ppi vilket är en förbättring jämfört med tidigare Vives 477 ppi. Det märks också när vi testar headsetet genom att vi faktiskt inte direkt noterar att det är pixligt i bilden. Det skall dock sägas att det är en bit kvar till vi har så pass högupplösta paneler i konsumentheadset så att pixeldensiteten inte längre är märkbar.

HTC har även lättat själva headsetet samt optimerat konstruktionen av huvudbandet som nu är mjukare, bekvämare och lättare att justera för en bra passform. De har även kompletterar Vive Pro med dubbla mikrofoner som ger kompatibilitet med brusreduceringsfunktioner.

Integrerad Hi-Fi-förstärkare och uppgraderade hörlurar

HTC berättar att de vill fortsätta bygga på helhetsupplevelsen i VR och göra sin Vive-produkt så komplett som möjligt. Nya Vive Pro kommer därför med integrerad Hi-Fi-förstärkare och uppgraderade hörlurar, kapabla till att leverera en  mer detaljrik ljudupplevelse så att användare kan sjunka djupare in i den virtuella verkligheten.

Komplettera med trådlös frihet

Det är inte bara nya headsetet Vive Pro som presenteras under HTC:s pressevent utan vi får även veta att de vill lösa problemet med kablarna. VR-användning idag för konsumenter är begränsad till kabel vilket gör dig som användare låst. HTC Vive Wireless Adaptor skall råda bot på detta.

En trådlös model som du enkelt monterar direkt på headsetet för trådlös frihet. Vive Wireless Adaptor är optimerad för låg latens och bygger på Intels WiGiG-teknologi på 60 GHz-bandet för bästa signal och hastighet. Vive Wireless Adaptor kommer att vara kompatibel med både nya Vive Pro men även gamla hederliga HTC Vive.

Inget pris ännu men produkterna kommer snart

HTC Vive Pro-headsetet kommer att finnas tillgänglig redan nu under första kvartalet av året och senare under året som komplett kit. Den trådlösa adaptern Vive Wireless Adaptor kommer att lanseras under Juni månad men dessvärre så kan inte HTC i dagsläget ge oss några prisuppgifter på någon av de nya produkterna.

Presenteras i samarbete med:

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments