Video: Vi listar de tre bästa gamingmössen för CS:GO

ESL New York står runt hörnet och vi tjuvstartar med CS-special i Musguiden

0

Med över 50 testade möss i bagaget ringar vi in vad som är viktigt för en bra CS-mus, och listar våra tre främsta produktrekommendationer för just CS:GO!

Det har blivit dags för vår årliga översyn av gamingmöss för Counter-Strike – Global Offensive där vi granskar om några nyheter har dykt upp under det gångna året och hur bra de verkligen är för E-sportens mest krävande shooter.

Valet av datormus är som alltid mycket personligt och handlar till stor del om formgivning och vad som passar bäst för just dig. Det finns dock ett par faktorer som aldrig går att bortse från och som påverkar samtliga användare. Det handlar om sensorprestanda, knapparnas respons och en pålitlig byggkvalitet. Som spelare måste man alltid kunna lita på sin mus och den måste leverera i alla situationer. Vi talar ofta om ett-till-ett-känsla och med det menas att musen ger spelaren en känsla av att rörelser med musen är en direktöversättning in i den digitala världen utan några som helst störningar eller fördröjningar. Det är de viktigaste faktorerna när det kommer till att välja en bra mus för krävande FPS-shooters så som CS:GO.

Nedan följer mina personliga rekommendationer för 2016 så här långt indelat i tre olika kategorier. Vi skrev även en motsvarande artikel förra året, som du kan läsa här.

Bästa under 800 kr – Zowie EC2-A

zowie_ec2-a_2Zowie EC2-A är en gamingmus av hög rang som lever upp till kraven även hos de mest kräsna spelarna med hög byggkvalitet och en 3310-sensor som levererar följsamma rörelser och precision. Samtliga knappar på EC2-A har en taktil känsla även och slaglängden på tumknapparna är något lång och svampig så är det mer en fråga om personlig preferens.

Något som får Zowie att sticka ut är att de väljer att inte utveckla någon mjukvara för sina möss utan alla inställningar görs direkt på musen. Det kan vara en av anledningarna till att så många proffs inom Counter-Strike föredrar just Zowie då det sista man vill ska hända på LAN är att musen ska krångla med drivrutiner eller mjukvara.

EC-modellerna från Zowie är dock ganska dyra men man får verkligen vad man betalar för i detta fallet och vi ser EC2-A som ett toppenval för Counter-Strike.

Bästa under 500 kr – Steelseries Rival

steelseries_rival_1Är budgeten tight men du behöver en pålitlig CS-mus så är det Steelseries Rival som är det självklara valet. Steelseries Rival eller Rival 300 som den senare revisionen heter går att hitta hos de flesta butiker för under femhundra kronor och har sedan sin lansering varit en stor favorit inom CS-communityn med mig själv inkluderad. Det bästa med Rival är det överlägsna greppet man får av de gummerade sidorna även om man har svettiga och hala händer. Det i kombination med en Pixart 3310-sensor och taktila knappar gör Rival till det perfekta valet för dig som är ute efter en CS-mus men som inte vill spendera en förmögenhet.

Bästa trådlösa – Logitech G900 Chaos Spectrum

logitech_g900_5Det är dags att peta hål på bubblan om att det inte går att spela CS med trådlösa möss. Det är en gammal och tidigare sann myt men idag så finns det alternativ som faktiskt kan leverera prestanda nog för att klara av snabba FPS-shooters. Logitech G900 Chaos Spectrum är ett perfekt exempel på en trådlös mus som levererar en ett-till-ett-känsla med sin 3366-sensor, taktila knappar och bra byggkvalitet. De nackdelar som kommer med G900 är dock det höga priset och givetvis så som med alla trådlösa möss så måste den laddas, även om G900 har en fantastisk batteritid. Så om pengar inte är ett problem och du kan komma ihåg att ladda musen någon gång i veckan så är Logitech G900 det bästa trådlösa alternativet just nu.

Fler rekommendationer i Svenska Musguiden

De tre modeller som listat i den här artikeln har plockats ut specifikt för Counter-Strike: Global Offensive, men det finns givetvis rekommendationer för fler syften och målgrupper än så. I Svenska Musguiden har vi testat 50-talet spelmöss, och där hittar du alltid våra aktuella rekommendationer för olika speltyper, handstorlekar, prisklasser och andra preferenser.

Avslöjande lista: Mössen E-sportsproffsen använder när sponsorn tittar bort

Rubrik

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments