Det kan bli verklighet i framtiden då Microsoft nu tagit patent på en mobiltelefon med modulär design. Telefonen som ska använda sig av en utskjutbar underdel kan utrustas med olika komponenter, allt från en gamepad till ett QWERTY-tangentbord eller ett extra batteri. Även en sekunderskärm ska kunna tryckas in i telefonens utskjutbara underrede.

Microsofts patent skulle kunna göra dagens smartphones till en digital version av den schweiziska armékniven och att kunna själv välja vilken extra funktionalitet din telefon ska kunna erbjuda känns verkligen som något för framtiden.

Enligt patentet som Microsoft skickat in har man redan detaljerat fyra olika tillbehör för sin udda telefon. En Gamepad, ett extra batteri, en sekundär skärm samt ett QWERTY-tangentbord. Dessa moduler kan användes en och en i telefonens underrede men funktionaliteten ska faktiskt inte sluta där.

MIcrosoft-multi-sllider-all

De fyra modulerna ska även kunna användas separat för att integrera med telefonen. Man visar t.ex. hur den dedikerade skärmen skulle kunna användas som en fjärrkontroll för själva telefonen när den sitter ansluten till en TV.

MIcrosoft-multi-sllider-TVMicrosoft har passande nog försett telefonen i sina patentritningar med en liten Windows-logo. Samtidigt är Microsoft själv ingen telefontillverkare så huruvida deras designkoncept hittar ut på marknaden är desto mer osäkert. Men det ser ut att vara en klart intressant lösning för framtida Windows Phone-modeller.

Källa: Unwiredview.com

Subscribe
Notifiera vid
3 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Jacob Hugosson
12 Årtal sedan

Modulära telefoner, låter faktiskt som något innovativt på marknaden för en gångs skull.

Imlal
Imlal
12 Årtal sedan

Tycker det verkar lovande faktiskt bara de inte stöter på patrull med Steelseries och deras Zboard.

//Jimmy

Tempel
12 Årtal sedan

Det får man väl hoppas att dom stöter på patrull. Lite för likt Asus transformer. Bara mindre och några prylar till… Inte tillräckligt för ett patent.