Intervju: Galax om överklockning av GTX 1080 HoF till 2,5 GHz

"Jag hoppas att vi kan nå över 3 GHz"

0

Galax är först att överklocka GTX 1080 med flytande kväve och når 2,5 GHz GPU-frekvens. Vi tar en pratstund med överklockaren MAD om överklockningspotentialen i GTX 1080.

Galax har planer på att redan i grundutförande leverera det kraftfullaste Geforce GTX 1080grafikkortet på marknaden. På Computex visar företaget att man trots detta öppnar för goda prutmåner på frekvenserna när det kommer till extrem överklockning. Under Computex lyckades Galax i sin monter nå en GPU-frekvens över 2 500 megahertz med hjälp av flytande kväve och så när slå extremöverklockade Geforce GTX Titan X och GTX 980 Ti på fingrarna. Med en rejält överklockad 10-kärnig Core i7-6950X CPU nådde MAD riktigt imponerande resultat i alla 3Dmark-sviter. Det räckte dock inte för att slå 980 Ti eller Titan X överklockade till dryga 2,2 gigahertz.

Galax konsult och tame överklockare MAD var ansvarig för överklockningsbravaderna och NordicHardware tog tillfället i akt att prata närmare om potentialen i Nvidias nya GPU. Bland annat behandlas det faktum att inte ens partnertillverkade GTX 1080-kort ännu kan rucka på extremöverklockade Geforce GTX 980 Ti-kort samt att vi förhoppningsvis kan få se frekvenser upp mot 3 gigahertz när tillverkare och överklockare överkommer kortens nuvarande begränsningar. Där MAD för övrigt inte ser den ensamma 8-pins kontakten på Founder´s Edition som något problem för traditionella överklockare.

– Nej jag skulle inte oroa mig för det, svarar MAD på frågan om användare ska vara oroliga för att Founder’s Edition har för begränsad strömtillförsel.

Se även: Galax löfte om GTX 1080 HoF – ”Snabbare än de andra”

Efter en närmare inblick i extremöverklockares syn på Geforce Pascal råder det inget tvivel om att även Nvidias senaste GPU-arkitektur är en mycket kapabel överklockare. Däremot kommer det troligtvis ta lite tid innan partners och entusiaster verkligen kommer att kunna pressa Nvidias kisel till sina yttersta gränser.

computex_2016_3

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid