Intels kommande flaggskeppsprocessor Core i9-10900K baserad på Comet Lake-S har nu hittats i 3DMark Fire Strikes databas och hamnar inte långt ifrån AMD:s Ryzen 9 3900X i prestanda.

Ännu en gång har Intels kommande flaggskeppsprocessor Core i9-10900K hittats i 3DMarks databas. Tidigare var det endast specifikationer och klockfrekvenser som listades men nu har ännu en läcka även visat enhetens testresultat.

Core i9-10900K blir Intels ledande processor för den tionde generationens Core-processorer. Dessa kommer att bygga på arkitekturen Comet Lake som blir ännu en iteration av Skylake och baseras på 14 nanometers tillverkningsteknik.

Det testresultat som listats i 3DMark Fire Strikes databas visar att processorn tillsammans med ett Nvidia Geforce RTX 2080 Ti och 16 gigabyte internminne vid 3 200 megahertz (MHz) når en slutpoäng på 27 536.

 

Denna poäng kan liknas med AMD:s processormodell Ryzen 9 3900X som tillsammans med en liknande minnesuppsättning når 30 415 poäng. Cirka fem procent framför Intels kommande enhet. Däremot har AMD:s processormodell två fler kärnor och fyra extra trådar jämfört med Intels modell. Däremot har Intel övertaget när det kommer till klockfrekvenser.

Intels kommande processorgeneration samt de tillhörande moderkorten med styrkretsen Z490 och den nya processorsockeln LGA 1200 förväntas lanseras under april månad. Intel har även ryktats sikta på att kapa priserna för de kommande processormodellerna för att möta AMD:s Ryzen 3000-modeller.

I vanlig ordning rekommenderas en nypa salt tillsammans med läckor, spekulationer, rykten och annan obekräftad information. Visar det sig att Intel faktiskt planerar att sjösätta Comet Lake-familjen under april månad tar det förhoppningsvis inte lång tid innan vi får tag på mer information direkt från tillverkaren.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments