Small preview image

Dell har köpt upp PC-byggaren Alienware precis som rykten gjorde gällande för några veckor sedan och nu har man gått ut med ett pressmeddelande som officiellt styrker detta. Från att man “i princip” nekat till ett planerat uppköp för en dryg vecka sedan är det nu ett faktum att Dell faktiskt tar över rulliansen på Alienware och till en början är det inga synliga förändringar förutom att Alienwares hemsida fått ett snarlikt upplägg som Dells egen.


“Dell announced today it has entered into a definitive agreement to acquire Alienware to further satisfy the growing number of consumers and businesses seeking the highest-performance PC products, including those used for gaming and multimedia digital content management. Terms of the planned purchase will not be disclosed.”



Dell och Alienware kommer för övrigt att jobba oberoende av varandra och kommer behålla sin egen produktutveckling, marknadsföring, teknikssupport och varumärke. Alienware ska fortsätta att styras av sin tidigare ledning som ett fristående företag under Dell.


Huruvida detta betyder att Dell trappar ner något på sin egen high-end XPS-serie är svårt att säga, men det verkar inte direkt så med tanke på det monstersystem man lanserade under gårdagen.


Källa: Dell

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments