Microsoft fortsätter med sin otroligt irriterande idé att visa reklam på olika platser inuti Windows. Den senaste uppdateringen till Windows 11 öppnar nu ännu en virtuell reklampelare i operativsystemet.

Microsoft verkar ha fattat tycke för att trycka in reklam i olika menyer inuti Windows 10 och Windows 11. Trots att denna idé blivit vida kritiserad ser det ut att bli allt mer reklam för Microsofts egna tjänster inuti operativsystemen.

I den senaste förhandsuppdateringen till Windows 11 (Build 22621.3810 och 22631.3810) har företaget nu petat in reklam för Game Pass i operativsystemets inställningsmeny. För är det något man vill se när man försöker orientera sig genom undermenyer och dylikt så är det ju självklart reklam för en tjänst Microsoft trycker upp i ansiktet på en överallt annars också.

Värt att påpeka är att detta är en förhandstitt och reklamen kan komma att tas bort från menyn innan uppdateringen faktiskt når gemene man. Däremot visar detta Microsofts reklamkåthet ännu en gång och att man inte bryr sig om att sina användare ska ha en enkel och smidig upplevelse utan de ska helt enkelt ses som hjärndöda konsumenter menade att insupa reklam i all oändlighet.