Small preview image

Vad ska man göra om man har en fast budget att köpa grafikkort för och står i valet och kvalet för vilken lösning som presterar bäst inom sin budget. Detta har man frågat sig på LegionHardware där man med en låg budget på runt 1300 kronor testat två olika konfigurationer. I ena ringhörnan ett GeForce 7600GT för knappt 1300 kronor och i den andra två stycken GeForce 7300GT kort som sammanlagt faktiskt är lite billigare än 7600GT-kortet. Vi brukar ifrågasätta multi-GPU lösning på budgetkort då de inte brukar ge samma prestanda som ett kraftfullare singekort brukar erbjuda, men det verkar som att man kanske ska tänka om lite. Vilket man även på LegionHardware fick göra då man till en början hade samma tankegångar.



Man tog alltså två riktiga budgetkort, i detta fall två passivt kylda Gigabyte 7300GT grafikkort, kopplade dem i en SLI-konfiguration och jämförde dem med ett GeForce 7600GT för samma totalkostnad. Resultaten var ganska överraskande då de två 7300GT-korten förvisso hade lite svårt att hänga med i sina originalklockfrekvenser, men vid överklockning faktiskt kunde visa märkbart bättre prestanda i flera tester än det enskilt mycket mer kraftfullare GeForce 7600GT.


Detta ger helt klart intressanta möjligheter för dem på en snål budget, och man ska inte förakta känslan av att sitta på ett SLI-system, även om det bara är med två budgetkort. Läs hela artikeln på LegionHardware.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments