Allt fler tillverkare har börjat visa upp sina varianter av Intels Arc-grafikkort. Nu har även Acer visat upp sin modell Arc A770 Predator Bifrost med en minst sagt udda kylarlösning.

Intels OEM-partner Acer har via Twitter visat upp sin design för Intels mest högpresterande grafikkort Arc A770. Då Acer är just en OEM-partner är det dock inte helt klart om denna modell kommer att säljas i lösvikt. I skrivande stund har tillverkaren inte bekräftat om det handlar om en enhet endast menad för Acers färdigbyggda datorer.

Acers Arc A770 Predator Bifrost kommer med en något spännande design på kylarlösningen. Vi kan se att den kommer ta upp 2,5 expansionsplatser och det är dubbla 8-pin PCIe-kontakter som kommer användas för att driva grafikkortet. Utöver detta kan vi se att kylaren kommer med minst fyra värmeledande rör och två olika typer av fläktar.

Kylarlösningen i sig ser ut att vara nästan tvådelad. Över grafikprocessorn ser vi ett hölje med en radialfläkt som då tar värmen från grafikprocessorn och skickar ut den utanför datorn. Vi ser också en axialfläkt som ser ut att endast kyla de tidigare nämnda värmeledande rören. Detta då det inte ser ut att finnas något kretskort under axialfläkten. Detta skulle då innebära att Acer valt en design som påminner lite om Nvidias Founders Edition-kylare där fläktar dedikerade till att kyla aluminiumdelarna av kylaren som hittas bortom kretskorten.

Acer har inte bekräftat om Arc A770 Predator Bifrost blir exklusivt för färdigbyggda datorer. I kommentarsfältet på Twitter säger tillverkaren helt enkelt att mer information kommer att delas inom kort. Vi får helt enkelt vänta och se om Acers grafikkort kommer att dyka upp på butikshyllorna utan att vara en del av färdigbyggda datorer eller ej.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments