Acer visar upp ConceptD 7 Ezel med fokus på skapande

Högpresterande komponenter och nya gångjärn

0

Acer visar under CES 2020 upp två nya enheter vid namn ConceptD 7 Ezel och Ezel Pro med uppdaterade designer, Xeon-processorer och Quadro-grafikkort med fokus på skapande i ett smidigt format.

Acer introducerar två nya produkter i sin Ezel-serie, Acer ConceptD 7 Ezel Pro och ConceptD 7 Ezel. Ezel syftar på datorernas gångjärn och designen har förbättras med ConceptD 7-serien.

Det som har varit fokus i ConceptD 7 Ezel och Ezel Pro är att Acer velat göra enheterna mindre och tunnare i jämförelse med föregående D7-modeller. För att uppnå det har tillverkaren bland annat vidareutvecklat gångjärnet så att det bara går upp halvvägs på displayens baksida.

Gångjärnet går att ställa in i fem olika lägen, exempelvis det flytande läget där användaren själv kan vinkla och positionera displayen efter behov.

ConceptD 7 är främst gjort för skapare, vilket också återspeglas i de funktioner som datorerna stödjer.

Utöver gångjärnet som gör datorn högst anpassningsbar för skapare så är även hårdvaran imponerande. Pro-versionen kommer med ett Nvidia Quatro RTX-grafikkort samt en Intel Xeon-processor. Den vanliga versionen kommer med ett Nvidia Geforce RTX-grafikkort samt upp till en tionde generationens Intel H-serie-processor. Sett till internminne och lagringskapaciteter stödjer ConceptD 7 upp till 32GB DDR2-RAM, samt upp till 2TB NVMe PCIe-SSD-lagring.

Acer rullar vidare på skaparspåret och utrustar ConceptD 7 med en 4K-upplöst 6,5″ IPS-display, som även kommer med inbyggda färgkorrigeringstekniker. Teknikerna har testats och kalibrerats mot Pantone Matching System (PMS), vilket är ett globalt färgsystem för skapare bland annat mode och pränt.

Displayen är i Gorilla Glas 6, medan ramen är i aluminium med en Micro-Arc Oxideringsfinish och beläggningar som i kombination av varandra motverkar oxidering och stänk. Finishen känns för oss smått gummiliknande, utan att vara obehaglig.

Som grädde på moset kommer datorerna utrustade med en inbyggd aktiv Wacom EMR-penna. Tidigare modeller kom även dem med en penna, dock extern. Nu är den istället inbyggd i i gångjärnet där den vilar och laddar.

ConceptD 7 har en USB A-port, två Thunderbolt 3-portar, en SD-kortläsare, en Displayport 1.4-port och en HDMI 2.0-port.

ConceptD 7 kommer att lanseras i Europa under årets andra kvartal och kommer att landa på cirka 2500 Euro för Ezel samt 3000 Euro för Ezel Pro.

 

Presenteras i samarbete med:

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments