Intels första diskreta grafikkort går under namnet Iris Xe MAX och har nu bekräftats göra sitt första framträdande i Acers bärbara dator Swift 3X.

Under sitt senaste event avtäckte Acer sin kommande bärbara dator vid namn Swift 3X. Denna är den första enheten som kommer ge ett smakprov på Intels kommande grafikkortsutbud. Arkitekturen bakom de kommande grafikkorten går under namnet Xe och kommer att finnas i allt från integrerade grafikkretsar till högpresterande beräkningskort och allt däremellan.

Den enhet som kommit in i rampljuset nu kallas Iris Xe MAX och blir den första diskreta grafiklösningen från Intel som lanseras. Denna kommer att flankeras av en processor ur Intels elfte generations Core-processorer. En intressant detalj angående denna grafikkrets är videominnet som används.

Acer listade det testsystem man visade upp som utrustad med en Intel Iris Xe MAX vars videominne består av fyra gigabyte LPDDR4X-minne. Hemsidan Tom’s Hardware menar att enheten verkade nyttja en minnesbuss på 64-bit med en total minnesbandbredd på 34,1 Gbps. Huruvida detta visar sig stämma eller ej återstår dock att se.

Det finns även en möjlighet att Intel kan komma att välja en hybridlösning för sina bärbara grafiklösningar i framtiden. Skulle Intel få två grafikenheter i ett och samma system att leka snällt med varandra kan det innebära att de integrerade kretsarna och grafikkorten arbetar i tandem. Detta är dock ingenting som bekräftats finnas i Intels planer. Det skulle dock innebära en ökad grafikprestanda.

Hur pass Iris Xe MAX presterar i Acer Swift 3X återstår att se. Datorn kommer att lanseras i Nordamerika under november månad och hittar sin väg till EMEA i december.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Desplow
3 Årtal sedan

Det är intressant det här med varumärken. Jag trodde först det var en Asus med det senaste från Intel vilket väckte mitt intresse. När jag säg att det var en Acer föll detsamma.