Användning
En nackdel med alla tunna datorer är att det helt enkelt inte finns utrymme för lång slaglängd på tangentbordet, vilket kan bli problem när man faktiskt ska använda datorn i fråga. Vi har kritiserat de flesta ultrabooksen som nått testlabbet, även om undantagen finns. Världens första ultrabook på marknaden kom faktiskt Acer med, och tangentbordet var en av många punkter vi inte var nöjda med.
Notera: Amerikanska tecken gäller självklart inte svenska butiksexemplar
Acer har utan tvivel bättrat sig, och medan vi inte är helt nöjda så har undertecknad faktiskt kunnat skriva stora delar av testet med Ultra M3. Tangentbordslayouten känns logisk och är snabb att vänja sig vid, samt att slaglängden i tangenterna är godkänd. Datorn mäter som sagt 20,7 mm i profil, så vi tycker det borde finnas utrymme för ett ännu bättre tangentbord.
Pekplattan är inte helt utan problem. Medan den är trevlig att navigera med, så är de inbygga knapparna inte fullt så tillfredsställande. Ofta registreras det inte när man klickar på dem och de känns faktiskt relativt svampiga, vilket gör att man få trycka till en gång till. Vi tycker helt klart om pekplattor med inbyggda knappar, men då måste det göras på rätt sätt, någonting vi inte känner att Acer klarat av att leverera med Ultra M3.
Bortsett från datorns pekplatta är vi överlag nöjda med datorn, och ljudnivån på Ultra M3 ligger i klass med de bästa.
Omgivande ljudnivåer låter mer än det ljud datorn gör ifrån sig, vilket är den standard vi alltid begär utan undantag av alla datorer vi den här typen av lättare belastning. Det är alltså en så gott som ljudlös dator vid aktiviteter som surfning, filmtittande och dokumenthantering.
Datorns temperaturer håller sig också på en bra nivå, och överlag ligger den en bit under 30-strecket. Det är i mitten som datorn något högre temperatur, men det är med marginaler. Detta beror på att större delen av de strömhungriga komponenterna i datorn är placerade där.
Trevlig läsning. Tyvärr får jag inte någon “premiumkänsla” när jag tittar på bilderna.
Detta tycker jag är ganska häftigt faktiskt, en “ultrabook” med rejäl grafikkraft. Personligen går storleken bort då 15,6-tum känns för stort för mina användningsområden idag, men även om jag inte heller får kanske någon premiumkänsla så är ju faktiskt priset riktigt överkomligt med tanke på GPU-kraften i alla fall.
IB + Kepler eller AMD:s nya mobila grafikkretsar kan bli riktigt intressant faktiskt!
Nu har vi fått ett svar från Acer.
TimeLine Ultra M3 kommer uppdateras med Ivy Bridge framöver. Undantaget är de billigaste varianterna som utrustats med Core i3-processor. Så om någon är intresserad av denna dator och inte har bråttom kan det vara värt att vänta till de uppdaterade modellerna når marknaden 🙂
😀 49 grader. Jag vill gärna köpa en ultrabook med AMD Trinity.
Vill också ha en amd bärbar med Trinity : )
Det som verkar tråkigt dock är att ultra maskinerna bara brukar ha 4 GB, vill ha med minst 8 GB.
Det finns faktiskt väldigt många ultrabooks med både 6 GB och 8 GB RAM-minne om det är ett krav 🙂 För denna modell är dock 6 GB högsta, då Acer valt att löda fast 2 GB på moderkortet:
[list][*]http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1187787
[*]http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1183874[/list]
Tycker man att den här är intressant skulle jag dock (återigen) rekommendera er att vänta nu när vi fått bekräftelse om att en uppdatering med Ivy Bridge kommer när Intel väl släppt processorerna.
[quote name=”Jacob Hugosson”]Det finns faktiskt väldigt många ultrabooks med både 6 GB och 8 GB RAM-minne om det är ett krav 🙂 För denna modell är dock 6 GB högsta, då Acer valt att löda fast 2 GB på moderkortet:
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1187787
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1183874
Tycker man att den här är intressant skulle jag dock (återigen) rekommendera er att vänta nu när vi fått bekräftelse om att en uppdatering med Ivy Bridge kommer när Intel väl släppt processorerna.[/quote]
hmm när släpps då denna uppdatering då? värt att slå till nu eller hur länge ska man vänta?? peace a