Acer TimeLine Ultra M3 – Ultrabook med NVIDIA Kepler

7

Användning forts. och mjukvara

Batteriet är specificerat till 54 wattimmar vilket är en hel del i förhållande till processorn Core i5-2467M med ett TDP-värde på endast 17W. Men det sitter också ett grafikkort i datorn från NVIDIA, och det var upp till Optimus-tekniken att leverera och fungera som det skulle för att Ultra M3 ska få bra batteritid. Vi blev allt annat än besvikna.

Battery_reader

Bortsett från ASUS U46SV med sitt närmast överdimensionerade batteri, så får Ultra M3 hittills bäst batteritid enligt våra tester! I Reader´s Test tar sig datorn precis förbi Samsung NP530U3B, medan den i filmuppspelning hamnar precis bakom Toshiba Satellite Z830. Det här bevisar att när det görs på rätt sätt, så kan kraften i ett diskret grafikkort och bra batteritid gå hand i hand.

CDM_sequentialCDM_4K

Hårddisken i datorn är ingenting speciellt, och får anses vara vare sig bra eller dålig. Positivt är att Instant On fungerar bättre än tidigare. När vi testade Aspire S3 noterade vi att hårddisken arbetade hårt under en kortare period när man startade datorn med Instant On, någonting som förstör själva syftet med tekniken. Vi kunde inte känna av samma problem här och tekniken fungerar så sömlöst som den är tänkt att göra.

Anledningen till denna kompromiss är av kostnadsskäl, och de gör det därför att det är ett krav från Intel. Ska någonting kallas för en ultrabook måste någon form av Instant On-funktion finnas närvarande, och med en mekanisk hårddisk är en liten SSD-cache det enda riktiga alternativet. Datorn ska kunna användas sju sekunder efter att man öppnat locket, men likt de flesta andra ultrabook-datorerna på marknaden är Ultra M3 redo efter knappt två sekunder.

PCMark7

PCMark 7 styrs väldigt mycket av det lagringsmedium som finns närvarande, så det är inte särskilt förvånande att MSI GE620DX med sin 7 200 RPM-hårddisk lägger sig före Ultra M3. Resultatet är dock bra i jämförelse mot andra datorer vi testat utrustade med en mekanisk hårddisk.

Bloatware

Likt vårt test av MSI GT70 kan vi inte dra några slutsatser av det som är förinstallerat på datorn. För att få tillgång till Ultra M3 så fort som möjligt tvingades vi söka oss utanför Sveriges gränser, och det vi har är alltså en dator ämnad för den amerikanska marknaden sett till mjukvara. Datorns hårdvara – tangentbordet borträknat – är dock helt identisk med vad som säljs i Sverige.

Subscribe
Notifiera vid
7 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Wingman
12 Årtal sedan

Trevlig läsning. Tyvärr får jag inte någon “premiumkänsla” när jag tittar på bilderna.

Anton Karmehed
Admin
12 Årtal sedan

Detta tycker jag är ganska häftigt faktiskt, en “ultrabook” med rejäl grafikkraft. Personligen går storleken bort då 15,6-tum känns för stort för mina användningsområden idag, men även om jag inte heller får kanske någon premiumkänsla så är ju faktiskt priset riktigt överkomligt med tanke på GPU-kraften i alla fall.
IB + Kepler eller AMD:s nya mobila grafikkretsar kan bli riktigt intressant faktiskt!

go tjej
go tjej
12 Årtal sedan

😀 49 grader. Jag vill gärna köpa en ultrabook med AMD Trinity.

n0pax
12 Årtal sedan

Vill också ha en amd bärbar med Trinity : )

Det som verkar tråkigt dock är att ultra maskinerna bara brukar ha 4 GB, vill ha med minst 8 GB.

antonaa
antonaa
12 Årtal sedan

[quote name=”Jacob Hugosson”]Det finns faktiskt väldigt många ultrabooks med både 6 GB och 8 GB RAM-minne om det är ett krav 🙂 För denna modell är dock 6 GB högsta, då Acer valt att löda fast 2 GB på moderkortet:
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1187787
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1183874

Tycker man att den här är intressant skulle jag dock (återigen) rekommendera er att vänta nu när vi fått bekräftelse om att en uppdatering med Ivy Bridge kommer när Intel väl släppt processorerna.[/quote]

hmm när släpps då denna uppdatering då? värt att slå till nu eller hur länge ska man vänta?? peace a