Acer har nu lanserat XR382CQK, en bjässe till skärm med en uppsjö av finesser som bör fungera väl till spelande och även arbete.

Acer är veteraner när det kommer till bildskärmar. Idag har företaget officiellt lanserat sin nya toppmodell XR382CQK. En skärm på 38 tum med IPS-panel och stöd för AMD Freesync.

Skärmen har en upplösning på 3 840 x 1 600 pixlar. Vilket innebär att skärmen får ett bildförhållande på 24:10. Responstiden är på 5 millisekunder och uppdateringsfrekvenser ligger på 75 Hertz. Vilket i teorin skulle ge både relativt höga frekvenser och synkroniserad uppdateringsfrekvens med AMD Radeon-grafikkort, tack vare Freesync-stödet.

Acer XR382CQK

Skärmens kurvatur har ett värde på 2 300 R. Den är även utrustad med så kallad “Blue-light” reducering vilket ska minska flimmer från skärmens LED-dioder, samt Black Boost som ska se till att förbättra skärmens kontrast.

Anslutningsmässigt så kommer skärmen utrustad med en Displayport 1.2a, en HDMI 2.0 och även en inbyggd USB-hub med fyra stycken USB 3.0 och även en USB 3.1 Type-C kontakt.

Skärmen ska finnas tillgänglig i butik från och med idag. Riktpriset hamnar på 13 990 kronor.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
7 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments