Intel har gett en varning till spelutvecklare som använder sig av kopieringsskydd. Intel menar att spel som använder äldre versioner av till exempel Denuvo kan skapa problem för Alder Lake om kopieringsskydden inte har ordentligt stöd för hybridarkitekturer.

Vi kommer allt närmare lanseringen av Intels nästa processorarkitektur. Denna kommer att vara en så kallad hybridarkitektur där stora, kraftfulla processorkärnor samsas med mindre och mer energieffektiva kärnor. Likt de lösningar vi sett i till exempel smartphones under en längre tid.

Detta kan båda gott för saker som energieffektivitet då de mindre kärnorna hanterar bakgrundsuppgifter som egentligen inte kräver någon större mängd processorkraft. Det kan även lägga upp för problem med något äldre speltitlar enligt Intel själva. Enligt dokument från tillverkaren rekommenderas det att spelutvecklare som använder sig av kopieringsskydd som Denuvo uppdaterar sina speltitlar inför lanseringen. Detta för att försäkra sig om att kopieringsskydden har fullt kompatibilitet med hybridarkitekturer.

Intel säger sig arbeta med företag som just Denuvo för att garantera kompatibilitet. Det är dock upp till spelutvecklare att uppdatera sina speltitlar som kanske använder en äldre version av skyddet.

Att Intel har identifierat detta potentiella problem innan man sjösätter Alder Lake är förhoppningsvis tillräckligt för att de ska ha minimerats till lanseringen. Ju nu återstår bara väntan på att vi faktiskt får se de nya processorerna landa på butikshyllorna.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments