Dell och Alienware siktar på ordentligt snabb uppdateringsfrekvens med den nyligen avtäckta bildskärmen AW2524H som kan nå upp till 500 Hz.

Bildskärmstillverkare har under de senaste åren fokuserat en del på att vara först ut med en uppdateringsfrekvens som inte tidigare skådats hos konsumentprodukter. Under CES 2023 har Dell och Alienware avtäckt sin senaste skapelse vilket är en 1 080p-skärm vars uppdateringsfrekvens kan sträcka sig upp till galna 500 Hz.

Utöver den maximala uppdateringsfrekvensen är det inte mycket som särskiljer Alienware AW2524H från någon annan. Det rör sig som tidigare nämnt om en upplösning på 1 920 x 1 080 pixlar. Responstiden listas som 0,5 millisekunder (GtG), den har certifiering för Display HDR 400 och panelen kan visas 99 procent av sRGB-färgspektrumet.

På tal om panelen har Dell och Alienware byggt skärmen runt en så kallad ”fast IPS”-panel. Denna erbjuder en uppdateringsfrekvens på 480 Hz direkt från fabrik men kan alltså överklockas till 500 Hz. Detta kräver dock att skärmen ansluts via sin Displayport 1.4-anslutning och DSC är då vad som används för att kunna pressa skärmen till 500 Hz. AW2524H kommer även med två HDMI 2.1 TMDS-anslutningar. Dessa erbjuder däremot inte högre uppdateringsfrekvens än 240 Hz.

Andra anslutningar inkluderar fyra USB 3.2 Gen 1 (5 Gbps) där ena porten är ämnad för Nvidias Reflex-teknik. Utöver dessa ser vi de sedvanliga 3,5 mm-anslutningarna för hörlurar eller högtalare samt mikrofon.

I skrivande stund har skärmens endast bekräftats lanseras i USA och Kina. I dessa områden kommer lanseringen att ske under 2023 års första kvartal. Dessvärre har man inte bekräftat någon eventuell tillgänglighet i Europa just nu.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments