AMD förväntas lansera de första processorerna baserade på Zen 5 innan sommaren är slut. Nu har vi börjat se de kommande enheterna i databaser för prestandatest och resultaten ser väldigt lovande ut.

Ett ingenjörsexemplar för en kommande Zen 5-baserad processor från AMD har nu dykt upp i CPU-Z där dess enkärniga prestanda testats. Fortsätter AMD på samma spår som denna tidiga processor ligger på kan årets processorer från företaget bli riktigt imponerande.

Vi vet tyvärr inte exakt vilken processormodell det rör sig om. Detta då den skärmdump som dykt upp online har stora delar av informationen för processorn censurerad. Däremot vet vi att processorn tagit sig upp till 5,8 GHz vilket är 100 MHz högre än AMD:s nuvarande flaggskepp Ryzen 9 7950X kan ta sig. Förmodligen är det en 12 eller 16-kärnig processor då TDP-värdet listas som 170 W. Detta är dock inte bekräftat.

Det riktigt imponerande är att ingenjörsexemplaret klår dagens flaggskepp med hela 19 procent! Slutpoängen för den namnlösa processorn landar på 910. Detta är då i den del av CPU-Z som testar prestandan när endast en processorkärna används. Detta kan då jämföras med Ryzen 9 7950X som når en poäng på 767. Den lyckas även nätt och jämnt spöa Intels Core i9-14900K som landar på 908 poäng.

Det är fortfarande mycket vi inte vet om AMD:s kommande processorer. Vi ser dock att AMD just nu håller kronan för bäst enkärnig prestanda om denna testprocessors resultat är något att gå efter.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments