Sponsrat – Denna artikel presenteras av Xiaomi
Vissa stunder svär vi desperat efter vår borttappade telefon medan vi vid andra tillfällen njuter av små men ack så härliga quality of life-upplevelser.

Vår relation med smartphones kan idag med rätta ses som lite komplicerat. Våra telefoner är fantastiska manicker som förvandlats till digitala schweiziska arméknivar med funktionalitet vi bara kunde drömma om för några år sedan.

Enkla vardagssysslor som att logga in på vår bank eller hitta rätt adress kan ofta bli betydligt lättare med hjälp av en smartphone än utan. Samtidigt kan det ibland bli för mycket av det goda och ibland kan det vara värt att både låta telefonen, och vårt eget sinne, vila.

Android-tips för en förgylld vardag!

Med tanke på hur viktiga smartphones blivit i våra vardagsliv finns det all anledning att se till att vi får ut det mesta av våra telefoner och skapa den bästa relationen till våra digitala livskamrater. Efter otaliga “aha!” och “åh nej!”-upplevelser föddes det du läser nu – vår artikelserie “Android-tips”. Tanken är att dela med oss av våra egna Android- och smartphone-tips som gör det lite, ibland mycket, lättare och roligare att använda våra telefoner. Men också hämta inspiration från er flinka läsare om andra smarta sätt att använda era smartphones.

3 olika sätt att hitta din telefon!

De flesta av oss blir av med telefonen någon gång (om dagen?) och oavsett om det är vi som lagt den i garderoben eller ett barn som lekt “gömma föräldrarnas prylar” så är det stundtals riktigt frustrerande. Som tur var finns det idag en mängd olika sätt att hitta din telefon igen utan att irra runt i hemmet som en galning. Här har du tre bra alternativ.
1. Anropa telefonen med din smartklocka (för oss som du har en klocka ansluten till vår smartphone)
2. Säg till Google Assistant att ringa din telefon (för dig som har en separat Google Assistant pryl hemma)
3. Använd tjänsten “Hitta min Android” från en webbläsare (funkar för alla Android-enheter du loggat in med ditt Google-konto på, du kan även låsa/nollställa telefonen om den blivit stulen)

Väck Google Assistant på många olika sätt!

Google Assistant är utan tvivel en av de mest kapabla digitala röstassistenterna för svenska användare oavsett om du ska sätta en timer, kolla vädret eller starta dammsugaren. Det finns idag en uppsjö av olika sätt att aktivera Assistant på en Android-telefon och även om det skiljer något från modell till modell är här några smidiga alternativ som fungerar på många Android-telefoner.

1. Väck Google Assistant med din röst (starta Google Appen -> inställningar -> röst -> voice match)
2. Håll in hemknappen i navigeringsmenyn (på de Android-telefoner som har navigeringsknappar)
3. Håll in strömknappen 0,5s (aktiveras i Xiaomi MIUI 12 genom -> inställningar -> ytterligare inställningar, -> genvägar för gest -> Starta Google Assistant)
4. Knacka på skärmen med knogen (Xiaomi MIUI 12-exklusivt, hittas också i Starta Google Assistant-menyn)

Xiaomi bonustips: Styr dammsugaren från kontrollcenter

Att styra sin robotdammsugare med en app i telefonen är inget nytt i sig men för dig som har både en Android-telefon och dammsugare från Xiaomi blir det ännu smidigare. I Xiaomis gränssnitt MIUI 12 har du tillgång till dina smarta Mi-produkter direkt i kontrollcentret. Dra ner menyn och klicka igång dammsugaren utan att behöva kasta dig in i en specifik app.

Just nu har Xiaomi ett specialerbjudande där du kan köpa vår senaste Android-telefon Xiaomi Mi 10T Pro och få en Mi Robot Vacuum Mop Essential på köpet (båda syns på bilden ovan). Kampanjen pågår tills den 31 december eller tills lagret tar slut!

Hade du redan koll på dagens tips? Var lugn, det kommer flera! Hjälp oss gärna att hjälpa andra genom att bidra med dina egna tips i kommentarerna så kanske de dyker upp i del 2 av Android-tips.

Sponsrat – Denna artikel presenteras av Xiaomi
Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments