Apples egen butik för originaldelar och verktyg för att utföra reparationer hemma har nu blivit tillgänglig i Sverige och sju andra europeiska länder.

Svenska Apple-kunder som känner redo att ge sig på reparationer av sina telefoner och datorer kan från och med idag köpa originaldelar direkt från Apple. Företagets Self Service Repair Store har nu öppnats upp för Sverige och andra europeiska länder som till exempel Tyskland, Spanien och Polen.

Butiken innehåller enligt Apple mer än 200 delar, verktyg och reparationsmanualer. Apple menar att de vanligaste reparationerna på iPhone 12, iPhone 13 samt Mac-datorer utrustade med Apples egna kretsar nu kan utföras av kunder istället för serviceställen. Förutsatt att erfarenhet inom denna typ av reparationer finns sedan tidigare.

Enligt Apple ska de verktyg som erbjuds via butiken har skräddarsytts för att klara av påfrestningar av stora volymer av professionella reparationer. De verktyg som erbjuds via butiken omfattar bland annat skärm- och batteripressar, momentskruvmejslar och reparationsbrickor.

Den som inte vill köpa verktygen för att utföra någon enskild reparation här och där kan annars hyra ett verktygspaket av Apple. Kunder får tillgång till verktygen i en vecka med gratis leverans till en pris om 699 kronor.

Företaget fortsätter även att öka antalet auktoriserade serviceställen och idag ska det finnas över 4 000 fristående reparatörer och över 100 000 aktiva tekniker. Enligt Apple innebär detta att åtta av tio kunder i Europa har mindre än 30 minuter till närmaste auktoriserade serviceställe. Något som kan vara bra att ha i åtanke om man inte känner sig helt redo att utföra en reparation på egen hand. Även om det nu blir markant lättare med Apples originaldelar och reparationsmanualer.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments