Enligt en ny rapport kan slutet av 2024 bli fullsmockat med grafikkortslanseringar och Intel Arc Battlemage sägs nu kunna dyka upp framåt slutet av november månad i tid för julhandeln.

Grafikkortsåret 2024 kan komma att bli riktigt intressant. Tidigare har det ryktats om att Nvidias partnertillverkare förväntar sig att RTX 5080 och RTX 5090 lanseras innan årsskiftet. AMD:s RDNA 4-arkitektur och RX 8000-serien tros landa senare under året och nu menar hemsidan ComputerBase (tyska) att Intel kan lansera Arc Battlemage i november.

Battlemage blir nästa generations grafikarkitektur från Intel som tar över stafettpinnen från nuvarande Alchemist. Arkitekturen är även känd som Xe2-HPG för produkter som diskreta grafikkort och Xe2-LPG för integrerade grafiklösningar i processorer. I skrivande stund vet vi inte mycket om den kommande arkitekturen och modeller som ska baseras på den men nu har då ett potentiellt lanseringsfönster börjat cirkulera i rykten.

Enligt ComputerBase kan det bli att Intels lansering av arkitekturen Battlemage sker framåt hösten eller början av vintern i år. Hemsidan hävdar att de kommande grafikkorten inte kommer lanseras senare än vid slutet av november månad. Detta efter att industriprofiler pratat om den kommande arkitekturen vid mässan EmbeddedWorld.

Intel har varit väldigt tysta när det kommer till Arc Battlemage. Däremot har det pratats om att företagets fokus just nu ligger på att finslipa mjukvaruaspekten av grafikkorten. Något som indikerar på att hårdvaran i sig är färdigställd. Istället sägs Intels hårdvaruteam numera arbeta på uppföljaren Celestial som förväntas lanseras under 2025 eller 2026. Exakt hur Intels framtida grafikkortslanseringar faktiskt kommer bli återstår dock att se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments