Vintern är här och soffan är goare än någonsin. Men är det verkligen värt att satsa på 4K-gaming i vardagsrummet?

Se hela livestreamen i videoklippet nedan!

Två olika knätangentbord, två-tre olika gamingdatorer, en spelkonsol, komplett racingstol med ratt, en 4K OLED-TV och en 4K G-sync bildskärm. Jag har de senaste månaderna testat de flesta spännande kombinationerna för gaming i vardagsrummet. Det är nu hög tid att avlägga rapport.

Bygge av 4K-gamingdator

Söndagens livestream kommer att följa ett upplägg som börjar med bygget av den dator jag dedikerat för 4K-gaming i vardagsrummet. Komponenterna som använts och en närmare bygglogg går att hitta i vårt forum. Men en kort specifikation av de olika komponenterna finns här nedan. Under livestreamen kommer jag att visa upp videoklipp från bygger och även från tidigare spelsessioner.

 ProduktPris
TVLG 65EF950V
ChassiPhanteks Enthoo Evolv (White)
ModerkortAsus Maximus VIII Gene (mATX)
CPUIntel Core i7-6700K
Minne4x8GB Corsair Vengeance LED DDR4-3200
Grafikkort singelAsus Geforce GTX 1080 Strix
Grafikkort SLI2 x Asus Geforce GTX 1070 Strix
LagringSamsung 950 Pro m.2 SSD 512GB
CPU-kylareNoctua NH-D15S
NätdelCorsair HX750i
HeadsetSennheiser G4ME (White)
TangentbordsskrivbordCorsair Lapdog
Roccat Sova
1290 SEK (Utan tangentbord)
TangentbordCorsair K70 LUX
MusLogitech G900 Chaos Spectrum

I streamen kommer det även svaras på frågor kring prestanda, ljudnivåer, ensamt eller dubbla grafikkort och eventuella problem som upptäckts under resans gång. Givetvis kommer vi även att diskutera det berömda uttrycket WAF (Wife Acceptance Factor) som påverkar allt från valet av dator och TV till möblering.

Läs även: Playstation 4 Pro – Så fungerar Sonys ”4K-upplösning” i spel

4K OLED för gaming?

Fokus blir samtidigt på att diskutera hur specifikt en 4K OLED TV fungerar för gaming och eventuella för- och nackdelar mot en 4K-gamingskärm. Med i gamingsoffan finns även tangentbords- och mus-skrivborden Corsair Lapdog samt Roccat Sova. Fullständiga recensioner på dessa kommer senare men det bjuds på lite snabba åsikter och funderingar kring liknande soffgamingshjälpmedel.

Corsair Lapdog in action
Corsair Lapdog in action

Som alla livestreams kommer schemat att bli något flytande. Förhoppningen är att Du som är intresserad av 4K-gaming och inte minst i vardagsrummet tar del i diskussionen. Livesändningen kommer att starta klockan 16.30 på Youtube söndagen den 20:e november. Jag välkomnar varmt frågor och funderingar redan i kommentarerna till detta inlägget men under livesändningen kommer det löpande svaras på frågor och funderingar.

Övriga delar i bloggserien ”Att leva med OLED”

4K-gaming i vardagsrummet
Vad vill du veta om 4K-gaming och couchgaming?

Lägsta pris på Prisjakt.nu

5
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
2 Thread replies
4 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Anton KarmehedAMD73StefanGascogne Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Gascogne
Medlem
Gascogne

CPU-kylare / Noctua NH-D15S / 3 568:- Nätdel / Corsair HX750i / 3 568:- Tror det blivit en liten miss här. 😉 Annars vad ingick mer, en deluxe kaffekokare? =) Utrustningen kostar verkligen en del, framför allt Oled LG på 65 tum, ser fram emot när de börjar närmar sig runt 25000:-. Hade du gjort någon recension på Corsair Lapdog samt Roccat Sova, kanske har missat den isåfall? Har du fått chansen att testa Razer Turret, själv tycker jag den ser ganska liten ut. Hur har det gått man alla kablar som behövs? Datorn -> Tv/förstärkare/styrenheter(tangentbord/mus etc) Själv som jag… Läs hela »

Stefan
Medlem
Stefan

Yay! Äntligen får man se hur Lapdog/Sova ser ut i verkligheten! Ser fram emot vilka olika längder och positioneringar du har hittat på. 😉 Kan du även testa att visa hur långt ifrån man kan sitta och fortfarande ha en behaglig upplevelse? Alltså inte med kabeln sträckt som en torklina. Samt även hur hårt/löst S-video(?) kopplingen på Sova är? Lossnar den lätt? Kan ni göra en simulerad ”barn/hund/fru” som går förbi och drar/fastnar i kabeln? 😀 Hur ser det ut med latens? Märker du/ni av att det släpar efter när ni spelar? Och hur är det med TV:n, märks det… Läs hela »

AMD73
Medlem
AMD73

Jag undrar hur tv skärmen är att surfa på från ca 3 m, och hur bra den är att läsa sajter på? Jag ska köpa oled.Men max är verkligen 50 tusen. Så får vänta kanske 1 helt år till.
Att leva med oled?.Hm det är väl ingen sjukdom?

mvh