Asus Zenfone 5 Z – Iphone X-design du kan använda med handskar

Kraftfullt flaggskepp för under 5 000 kronor

0

PC-giganten Asus senaste telefonsatsning går all-in på skärm och kvalitetskänsla till ett rimligt pris. Vi har klämt på Asus Zenfone 5 och dess lillebror Zenfone 5 Lite.

Under MWC avtäcker Asus sin nya frontlinje mobiltelefoner för 2018 i form av Zenfone 5 och dess billigare syskon med suffixet Lite. Vi har varit på plats på Asus spanska kontor för att klämma och känna på de nya enheterna och den markant uppdaterade designen från föregående generation.

Zenfone 5

Kanske mest slående är den nya skärmen på Zenfone 5, som inte helt oberättigat för tankarna till Iphone X. I likhet med Apples flaggskepp har skärmen rundade skärmkanter och en “haka” i skärmens överkant. Det är dock inte en AMOLED-panel som ligger till grund för Asus skärm, utan en mer traditionell IPS-panel. Med det sagt blev vi överraskade på plats över skärmens färgprestanda och kontrast, åtminstone under de förhållanden vi hade möjlighet att bedöma den på plats.

En annan trevlig detalj, inte minst för oss nordbor, är att skärmen på Zenfone 5 har ett läge som låter den användas med handskar. Vi gjorde ett snabbtest på plats och noterade att inte alla tryckningar fångas perfekt, men vi tycker ändå att det är en trevlig bonus och klart bättre än att telefonen är helt oanvändbar med handskar.

Det är dock inte Zenfone 5 som blir Asus flaggskepp, utan den positionen faller till den lite mer påkostade Zenfone 5 Z. Sistnämnda delar samma design, men använder en kraftfullare Qualcomm Snapdragon 845-processor och 8 gigabyte RAM istället för den Snapdragon 636 med 6 gigabyte RAM som används i ordinarie Zenfone 5.

Flaggskepp under 5 000 kronor

Kanske mest intressant är att Asus satsar på en aggressiv prissättning för den nya Zenfone-serien. Vi har ännu inte fått prisuppgifter för basvarianten Zenfone 5, men har fått bekräftat att riktpriset för den dyrare Z-varianten blir 479 euro, eller strax under 5 000 kronor. Om så faktiskt blir fallet kan sistnämnda bli riktigt intressant som en förhållandevis prispressad premiumtelefon med kraftfull processor när den lanseras under andra kvartalet.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments