Apple avtäckte sin senaste upplaga av Mac OS kallad “Big Sur” under förra veckan och nu har något som går under namnet “Navi 31” tillsammans med en rad andra AMD-produkter listats i drivrutiner för operativsystemet.

Tillsammans med att Apple avtäckte sin övergång från Intel till ARM under WWDC förra veckan avtäcktes även “Big Sur” som blir nästa stora uppdatering för Mac OS. Nu har en rad AMD-produkter omnämnts i drivrutiner för operativsystemet, specifikt rör det sig om grafikprocessorer.

Bland drivrutinerna ser vi totalt fem grafikprocessor nämnas. Här listas Navi 12, Navi 14, Navi 21, Navi 22 och även Navi 31. En rad enheter som går i linje med AMD:s tidigare uttalande om att få arkitekturen RDNA 2 att täcka samtliga marknadssegment från APU-enheter ända upp till högpresterande grafikkort för entusiastsegmentet.

Trots att bristfällig information om de faktiska grafikprocessorerna finns tillgänglig finns det dock gott om spekulationer. Navi 31 till exempel tros kunna bli den första RDNA 3-baserade enheten AMD sjösätter. Det finns även en möjlighet att detta är en Apple-exklusiv krets eller till och med den absoluta toppmodellen i AMD:s kommande grafikkortsfamilj.

Vi ser även familjerna av APU-enheter “Van Gogh” och “Cezanne” listas bland drivrutinerna. Enligt rykten kan Cezanne komma att vara den produktfamilj som tar över efter dagens Renoir-enheter och erbjuder Vega-grafik tillsammans med Zen 3-baserade processorkärnor. För Zen 3 tillsammans med RDNA-grafik på den stationära APU-sidan tros användare behöva vänta på Cezannes uppföljare “Rembrandt”.

Van Gogh å andra sidan spekuleras vara namnet på familjen av energieffektiva APU-enheter som tar över stafettpinnen från Dali som huseras AMD:s Athlon 3000U-serie.

I vanlig ordning rekommenderas en nypa salt tillsammans med obekräftad information, rykten och läckor.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments