2K Games och Gearbox har nu bekräftat att speltiteln Borderlands 3 får crossplay-stöd för att låta spelare på olika plattformar spela tillsammans. Dock lämnar Sony och Playstation utanför.

Att på något vis slå ihop olika spelplattformar så att konsolspelare och PC-användare kan njuta av speltitlar tillsammans har blivit alltmer vanligt. Microsoft har en stor satsning för att på ett sätt få Xbox och Windows 10-gaming att bli nästintill en och samma sak. Även Sony har börjat lansera tidigare konsolexklusiva speltitlar till PC.

Nästa spel på listan att föra samman spelare från olika plattformar är Borderlands 3. Däremot kommer speltiteln inte bli helt öppen för att alla ska kunna spela med alla. Gearbox VD Randy Pitchford har nu tagit till Twitter för att skicka en känga till en av de stora spelarna: Sony.

Pitchford nämner via Twitter att det är dåliga nyheter som gäller för Playstation-användare. Borderlands 3 kommer inte att få något crossplay-stöd hos Sonys spelkonsoler. Anledningen till detta sägs vara att Sony har ett system hos crossplay-titlar som till exempel Microsoft inte har.

Skulle en Playstation-spelare spela en titel med crossplay och sedan köpa innehåll på andra plattformar via mikrotransaktioner vill Sony fortfarande ha en del av kakan. Det är då detta krav från Sony som 2K inte känner är helt okej. Att Sony har detta system är något som framkom under rättegången mellan Epic Games och Apple. Systemet har dock endast bekräftats vara på plats för speltiteln Fortnite. Huruvida detta gäller samtliga speltitlar tillgängliga på Playstation som kan spela med andra plattformar är däremot något oklart.

Klart står dock att Playstation-spelare kommer få klara sig med varandra när det kommer till att hitta samarbeten i Borderlands 3.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments