Nya bevis pekar mot att Intel förbereder en Core i9-14900KS Limited Edition som imponerar i både maximal klockfrekvens och hur mycket ström enheten kommer sluka för att nå dessa höga frekvenser.

Intels kommande processor Core i9-14900KS har nu dykt upp ännu en gång innan dess officiella lansering. Nu har vi fått se information om processorn från OCCT där dess specifikationer listas i sin helhet.

Vi ser en processor med 24 kärnor och 32 trådar. Detta innebär åtta P-kärnor med HyperThreading som flankeras av 16 E-kärnor. Mängden cacheminne listas som 36 MB L3 cache och 32 MB L2 cache. Något som är riktigt spännande med processorn är att klockfrekvenserna listas som 3,2 GHz i standardfrekvens och smått galna 6,2 GHz som turbofrekvens. Detta innebär att Intel fått ut 200 MHz mer ur Core i9-14900KS än man fick ur 13900KS från fabrik.

Pressar man klockfrekvenser måste man dock även pressa strömförsörjningen till processorn. Core i9-14900KS kommer med ett TDP-värde på 150 W (PL1) som kan sträcka sig upp till massiva 410 W och i enligt de läckta siffrorna drog enheten 330 W i genomsnitt. Detta i sin tur resulterade i temperaturer på upp till 101 grader Celsius med en maximal klockfrekvens på 5,9 GHz på samtliga P-kärnor under testtillfället.

Ingen information om vad för kylanordning som användes vid testtillfället finns att tillgå. Processorns höga klockfrekvenser och strömtörst pekar å andra sidan på att det är väl tilltagna kylarlösningar som kommer behövas tillsammans med processorn.

I skrivande stund finns det inte heller någon information om när Intel planerar på att sjösätta processorn. Vi vet inte heller vad för prislapp den kommer bära när det väl blir dags för lansering.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments