Intels kommande processor Core i9-14900KS blir en handplockad enhet och förmodligen den sista lanseringen innan företagets nya namnscheman träder i full kraft. Exakt när den lanseras kvarstår att se men nu hävdar nya uppgifter att lanseringen sker 14 mars.

Intel Core i9-14900KS förväntas avtäckas officiellt inom kort. Processorn har under de senaste månaderna dykt upp i databaser och även listats hos återförsäljare innan det officiella avtäckandet. Processorn kommer bli den absoluta toppmodellen i den fjortonde generationens Core-processorer och förmodligen den sista processorn att lanseras för sockel LGA-1700.

Processorn som officiellt inte har avtäckts ännu förväntas nu landa på butikshyllorna redan nästa vecka enligt hemsidan Videocardz. Specifikt är det den 14 mars som sägs bli lanseringsdatumet. Något som innebär att vi förmodligen lär få se processorn i sin helhet i början av nästa vecka.

Det påstådda datumet inträffar relativt näva lanseringsdatumen för tidigare specialprocessorer från Intel. Core i9-12900KS lanserades den den 5 april 2022 och 13900KS lanserades den 12 januari året därpå. En lansering den 14 mars skulle då fortsätta på samma mönster. Huruvida lanseringen faktiskt blir av på detta datum återstår dock att se då Intel själva inte bekräftat något om processorn i skrivande stund.

De specifikationer som läckt ut hittills pekar mot en 24-kärnor processor med 32 trådar och en maximal turbofrekvens på 6,2 GHz. Detta blir ett sista hurra för sockel LGA-1700 som kommer fasas ut framåt slutet av 2024. Sockeln kommer sedan ersättas av LGA-1851 som ska husera processorer baserade på arkitekturen Arrow Lake.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments