Counter-Strike 2 är här och medans det drar med sig en rad förändringar är höga systemkrav inte bland nyheterna. Låt oss gå igenom vad din dator behöver vara utrustad med för att kunna köra CS 2.

Det tog Valve mer än tio år att lansera uppföljaren till Counter-Strike: Global Offensive. Nu är Counter-Strike 2 här och som tur är har kraven på datorers hårdvara inte ökat lika mycket som man kunnat förvänta sig. Trots att CS 2 är mycket nyare behöver du fortfarande inte någon värstingdator för att driva titeln.

Counter-Strike 2 på Windows

Är det Windows som gäller kräver Valves senaste speltitel Windows 10 64-bit eller nyare. Sett till processorkravet kommer detta i form av en Intel Core i5-750, en likvärdig enhet eller något bättre. Processorn ska sedan flankeras av minst åtta gigabyte internminne och ett DX11-kompatibelt grafikkort med minst en gigabyte videominne och stöd för Shader Model 5.0.

Det är alltså långt ifrån svårmötta krav som gäller för Counter-Strike 2. Däremot tar det upp rätt mycket lagringsutrymme och kräver att användare åsidosätter 85 gigabyte av sin lagringsenhet för spelet.

På SteamOS/Linux

Använder spelare antingen SteamOS eller Linux för att spela är det Ubuntu 20.04 eller senare som gäller. Kraven på processor och internminne förblir desamma som för Windows. Här listas grafikkortskraven som AMD GCN eller Nvidia Kepler-baserade grafikkort med uppdaterade Vulkan-drivrutiner. Det vill säga grafikkort med som mest 12 år på nacken. Valve lämnar även en stark rekommendation om stöd för VK_EXT_graphics_pipeline_library.

Även här är det 85 gigabyte ledigt lagringsutrymme som behövs på datorn för att installera Counter-Strike 2.

Spelet ställer alltså inga stora krav på hårdvaran i din dator. De krav som ställs är däremot absoluta minimikraven. Vill man få den bästa upplevelsen och ha ett högt antal bildrutor per sekund är det dock förmodligen inte den listade hårdvaran man vill använda. Däremot står det klart att instegskraven för Counter-Strike 2 följer i föregående spels fotspår och håller sig väldigt låga.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments