Med minnesstandarden DDR5 precis runt hörnet spås det nu att den kommande generationens internminnen kommer att bli vanligare än dagens DDR4 efter endast två år.

Nästa generations DDR-minnen kommer att göra sin debut under 2021 års andra halva. Intel har sedan tidigare bekräftat att deras kommande processorarkitektur Alder Lake kommer att få stöd för DDR5. Även AMD förväntas hoppa på tåget kort därpå med sin processorarkitektur Zen 4.

Nu menar en rapport från Yole Developments att den nya minnesstandarden förmodligen kommer att anammas i en stadig takt under sina första år. En så pass stadig takt att DDR5 förväntas gå om dagens DDR4 som den populäraste standarden redan år 2023.

Ovanstående bild visar hur DDR-marknaden har utvecklats under de senaste åren. Även hur Yole Developments förväntar sig att marknadens skifte mot den senaste standarden kommer att se ut under de kommande åren. Här kan vi se att DDR5 förväntas vara den populäraste redan år 2023.

Värt att påpeka är däremot att Yole förutspår att det inte är konsumentdatorer som kommer att stå för detta skifte. Det är inte helt förvånansvärt servermarknaden som väntas stå för majoriteten av DDR5-implementeringen tidigt i standardens livscykel.

Rent generellt förväntas DDR-marknaden att blomstra under de kommande åren med ökade försäljningar och allt lägre priser. Hur pass dessa spådomar faktiskt kommer att gå i uppfyllelse är något som återstår att se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments