Dells välrenommerade XPS-serie av bärbara datorer får sig en uppdatering i form av XPS 15 vars utstyrsel moderniseras till och den större modellen XPS 17 som gör en comeback efter nästan tio års uppehåll.

Dell har nu avtäckt en ny design för sin bärbara dator XPS 15. Enheten bär nu fler likheter med sitt mindre syskon XPS 13 där skärmramen minskats så mycket som möjligt samt att bildskärmen i sig fått bildförhållandet 16:10. Utöver denna omdesignade modell har Dell även fått den ännu större modellen XPS 17 att återvända för första gången på nästan tio år.

Dell XPS 17

Dell XPS 17 följer en av de senare trenderna inom bärbara datorer där relativt kompakt format skalas upp för att husera en större bildskärm. Detta utan att datorn nödvändigtvis packas full med högpresterande hårdvara för gaming vilket låter tillverkaren behålla en tunnare tjocklek och lägre vikt för datorn i fråga.

Den nya upplagan av XPS 17 kommer även den med det modernare utseendet, bildskärmen erbjudet 16:10 i bildförhållande, Full HD+ eller 4K-upplösning, HDR400-stöd och kan visa hundra procent av Adobe RGB-spektrumet.

Sett till hårdvara har Dell siktat på att skapa “den mest kraftfulla XPS-datorn någonsin”. Här rör det sig om den tionde generationens Core-processorer från Intel med i5, i7 eller i9-utförande tillgängliga. Vad gäller grafikkretsar kan användare få upp till ett Nvidia Geforce RTX 2060 Max-Q. Några exakta siffror för batteritider har i skrivande stund inte listats med Dell siktar på upp till 20 timmars användande av XPS 17 med Full HD-upplösning.

Dell XPS 15

XPS 15 och 17 delar en hel del specifikationer med varandra. Hos den mindre modellen har Dell försökt skapa “den minsta 15,6-tums prestandadatorn”. Även här rör det sig om Full HD eller 4K-upplösning i ett 16:10-format med minimala skärmkanter.

Sett till hårdvara är det Intels tionde generations Core-processorer som gäller även här i Core i5, i7 eller i9-utförande. Sett till grafikkretsar är det dock den något tamare kretsen GTX 1650 Ti som blir det mest kraftfulla valet för XPS 15.

När det kommer till batteritid för den mindre modellen är det även här oklart hur länge användare med 4K-bildskärm kan förvänta sig liv i datorn. Däremot menar Dell att varianter med Full HD-skärm kommer att få upp till 25 timmar batteritid ur datorn.

Pris och tillgänglighet

Dell XPS 15 kommer med ett rekommenderat pris på 24 490 kronor för basmodellen och finns att beställa i Sverige från och med idag den 14 maj. Den som är sugen på att införskaffa en XPS 17 nu när modellen återvänt från sin pension kommer behöva vänta till den 11 juni. Här ligger det rekommenderade priset på 1 499 dollar. Dessa priser avser basmodellerna och ökar sedan beroende på den hårdvarukonfiguration som önskas av kunderna.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments