Embracer Groups krisläge fortsätter. De har redan stängt ner en rad spelstudios och nu är det dags att säga farväl till svenska Pieces Interactive som stod för senaste Alone in the Dark.

De senaste spelen i spelserierna Alone in the Dark och Outcast sålde under förväntan. Embracer Group som redan är i krisläge har redan stängt ner spelstudios som Volition, Free Radical Design och Campfire Cabal. Således var det mer eller mindre hugget i sten att yxan skulle falla på ännu en studio efter Embracers senaste kvartalsrapport.

Det blev den svenska spelstudion Pieces Interactive som fick stänga ner härnäst. Detta bekräftas via X där studion laddade upp en farvälbild utan någon tillhörande text eller möjligheten för andra att lämna kommentarer.

Pieces Interactive grundades år 2007 och blev uppköpte av Embracer Group år 2017. Sedan dess har de utvecklat två expansioner till Titan Quest kallade Ragnarök och Atlantis. Efter detta var det dags för studions första stora spel under Embracers flagg som blev återupplivningen av spelserien Alone in the Dark. Spelet sålde dock inte så många exemplar som man hoppats och nu får vi säga farväl till ännu en spelstudio.