Under veckan har det hänt grejer som vi inte haft tid eller utrymme att skriva om. Så det gör vi nu! Det inkluderar det första DDR5-minnet för Intel, halvledare från 3 nm som nu är nära och om en ny processortillverkare. Denna veckan i Byte Size!

 

360 grader och 5G i Samsungs nya laptop

Samsung Galaxy Book Pro 360 5G har ett långt namn och nu även tillgänglighet i Sverige. Samsungs nya laptop är företagets senaste Windows-laptop som har en skärm som kan roteras 360 grader och en 5G-uppkoppling. Den kommer utrustad med en Intel Core i7-1160G7-krets och 16 GB RAM. Skärmen mäter 13 tum och har Full HD-upplösning. Den lanseras i Sverige nu och kostar 18 000 kronor.

Läs en tidig recension av den på ExpertReviews.

Kingston blir först med Intel-validerat DDR5

I veckan bekräftade Kingston att de har blivit den första tredjepartstillverkaren att få DDR5-minnen validerade för Intel-plattformar. Företagets kommande minnen har testats och Kingston meddelar att de har producerat 10 000 exemplar som skickats till partners inför lanseringen av DDR5 som teknik. Företagets första minnen kommer att komma med 1 eller 32 GB per enhet och ha en frekvens på 4 800 MHz.

Läs mer i Kingstons pressmeddelande.

 

3 nm under H1 2022, enligt Samsungs plan

Halvledare på 3 nm närmar sig från flera tillverkare. Samsung bekräftar nu att företagets 3 nm-nod kommer att produceras i Sydkorea med start under första halvan av 2022. Den nya noden förväntas öka prestanda med 30 procent och halvera energiåtgång tack vare en ny GAA-process. Företaget bekräftade dessutom att 2 nm fortsätter att utvecklas med målsättning att ingå i produktion under slutet av 2025.

Läs mer och se Samsungs presentation på GSMArena.

 

UNISOC – ny processortillverkar du behöver ha koll på

Vår systersajt Surfa har skrivit en artikel i veckan om ett nytt kretsföretag för smartphonebranschen. UNISOC är det första renodlade kretsföretaget från Kina som nu etablerar sig i Europa. Motorola lanserade i veckan en ny mobil som är en i en rad modeller mer kretsar från UNISOC. Surfa berättar lite mer om företaget och dess potential i sin artikel.

Läs mer hos Surfa.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments