Under förra veckan gick en grupp cyberbrottslingar ut med att man lyckats komma över cirka 200 gigabyte data från Epic Games som man hotade släppa online om företaget inte betala en lösensumma. Hela attacken har nu visat sig vara en enda stor bluff.

Nyligen började information om att Epic Games hade utsatts för intrång och känslig information hade stulits cirkulera online. Gruppen som sade sig ligga bakom intrånget hävdade att man kommit över källkod och annan känslig data med ett krav på 15 000 dollar i lösensumma för att inte läcka informationen på internet.

Epic Games gick ut med att man inte kunde hitta något som pekade mot att en säkerhet hade kringgåtts. Nu har en medlem i gruppen pratat med hemsidan CyberDaily och bekräftat att det faktiskt inte inträffade något intrång alls. Gruppens påståenden var helt enkelt ett försök till att komma över lite snabba pengar från ett företag som vill skydda sin känsliga information.

Enligt medlemmen var planen att få spelföretaget att betala lösensumman. Detta skulle i sin tur få andra hackers att vilja köpa de verktyg gruppen sades sig ha tagit fram för intrånget. Gruppen skulle sedan sälja sina fejkade ransomware-verktyg för att fortsätta håva in pengar från försäljningen. Något de ska ha lyckats med då gruppens medlem påstår att man sålt låtsasverktygen till omkring åtta andra personer.

Gruppen ser sig tydligen som ”professionella bedragare” och ”kriminella genier”. Hur mycket de lyckats tjäna på detta påhittade intrång har dock inte bekräftats. Vi vet inte heller om gruppen lyckats med några faktiska intrång eller lyckats med liknande bluffar tidigare. Vi vet däremot att Epic Games inte utsatts för något intrång nyligen och att företagets data för tillfället förblir säker.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments