Epic Games har hittat ännu ett mål för rättsliga processer i form av AR-företaget Nreal. Anledningen till Epic Games stämningsansökan ska vara att namnet Nreal är alldeles för likt namnet för Epic Games spelmotor Unreal.

Det är inte bara Apple som Epic Games har problem med. Under förra veckan lämnade företaget in en stämningsansökan mot Nreal, en tillverkare av glasögon för förstärkt verklighet (AR). Anledningen ska vara AR-företagets namn som enligt Epic Games “ser ut och låter praktiskt taget likadant” som Epics spelmotor Unreal Engine.

Nreal har lanserat ett par AR-glasögon vid namn Nreal Light som projicerar 3D-föremål in i den riktiga världen. Till dessa glasögon har även ett demospel vid namn Nreal Tower utvecklats. Detta ska vara tillräckligt för Epic Games att känna att företagen konkurrerar inom samma marknad och att AR-företagets namn kan leda till förvirring hos konsumenter. Trots att Epic Games själva inte har några AR-produkter men har tidigare uttryckt ett intresse för just den marknaden.

Detta är inte heller första gången som en konflikt uppstår mellan de två företagen. Redan år 2018 försökte Epic Games blockera AR-företagets varumärke. Något som ska ha lett till att de två aktörerna diskuterade en form av förlikning. Detta ska dock ha varit något som inte ledde någonstans enligt Epic Games.

Intressant nog tog Epic Games nyligen till Twitter för att förbereda sina följer för “stora nyheter” som ska offentliggöras den 20 maj. Dagen efter lämnade företaget in sin stämningsansökan mot Nreal. Huruvida de två händelserna är relaterade eller ej återstår att se. Det är dock ingen längre väntan vi behöver gå igenom innan vi får veta exakt vad för nyheter Epic Games har planerade.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments