Tre och ett halvt år efter lansering ger nu Epic Games Store användare möjligheten att själva lämna betyg och recensioner till speltitlarna.

Det kan kännas som en självklarhet att digitala spelbutiker låter användare lämna ett par rader där de får säga vad de tycker om speltitlar de spelat. Speciellt då Steam som är den största plattformen haft en sådan funktion under en länge tid. Epic Games Store har dock gått utan en sådan funktion i cirka tre och ett halvt år men nu har det blivit dags.

När Epic Games lanserade sin digitala spelbutik möttes den med en hel del negativ kritik. Detta berodde bland annat på förvirrande menyer, undermålig prestanda för applikationen i sig och ytterst få funktioner. Epic Games har däremot fortsatt fila på och polera sin spelbutik och nu kommer en ny funktion till Epic Games Store.

Användare kan numera lämna ett betyg från en till fem stjärnor samt lämna en skriven recension om spel de spelat. Epic Games har dock satt ett krav som måste uppfyllas innan användare får lämna en recension. Speltiteln som ska recenseras måste ha spelats i minst två timmar på det kontot som lämnar recensionen. Epic Games hoppas att detta ska motverka så kallar review bombing.

Onlinebutiken kommer även ge frågor till slumpmässigt utvalda användare angående spel de spelar. Frågor som ”Hur utmanande är bossarna i detta spel?” och ”Är detta spel bra för att spelas i grupp?”. Svaren på dessa frågor kommer sedan att omvandlas till generella sökord för spelen. Något Epic Games hoppas ska leda till att användare kan hitta spel som faller dem i smaken lättare.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments