Epic Games som via sin plattform ger bort minst en speltitel i veckan för sina användare att klicka hem och behålla för alltid kommer under en period sporadiskt kräva att tvåstegsverifiering aktiverats innan några spel ges bort.

Epic Games kommer att ge bort minst en speltitel utan kostnad under resten av året. Däremot har nu företaget gått ut med att man med sin spelplattform kommer att utföra sporadiska dubbelkollar att användare aktiverat tvåstegsverifiering innan några gratisspel kan sparas hem. Detta under en period på ungefär en månad i ett försök att öka plattformens generella säkerhet.

Tvåstegsverifiering för plattformen finns att aktivera i form av ett SMS med en PIN-kod som skickas till ett registrerat telefonnummer vid varje inloggning. Det går även att få denna PIN-kod skickad till en mejladress. Alternativt kan en dedikerad app för denna typ av säkerhetsåtgärd användas.

Detta kommer inte att vara någon permanent del av plattformen Epic Games Store. Dessa sporadiska kontroller kommer att ske mellan 28 april och 21 maj. Den som försöka klicka hem något av gratisspelen som erbjuds under denna period kan komma att behöva ha tvåstegsverifiering aktiverat. Ett meddelande som nämner hur denna säkerhetsåtgärd krävs för spelet att sparas hem kan komma att dyka upp för användare. Av Epic Games ord att döma låter det dock som att meddelandet kommer att visas slumpmässigt.

Att sätta upp tvåstegsverifiering tar endast några minuter och kan hjälpa en hel del när det kommer till att skydda konton. Epic Games har även en dedikerad guide som går igenom exakt hur användare går till väga för att aktivera den typ av tvåstegsverifiering man vill använda sig av. Detta för att hålla sitt konto extra säkert och få möjligheten att klicka hem gratisspel.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
4 Årtal sedan

Dom har inte börjat med det än iallafall kammande hem 2 gratis spel utan 2 stegsverifiering. Gjorde det från deras hemsida och inte deras launcher kan vara det också.