Sony fortsätter arbetet med att ta tidigare konsolexklusiva speltitlar till PC och härnäst är det Ghost of Tsushima som anländer till plattformen. Nu har spelet fått sina officiella systemkrav inför lanseringen den 16 maj.

Ghost of Tsushima var från början en speltitel exklusiv till Playstation 4. Sedan dess lansering är det många som önskat att spelet skulle hitta sin väg till PC. Nu är det snart dags för titeln att nå PC-plattformen och nu Nixxes Software publicerat de officiella systemkraven.

De hårdvarukrav som satts för spelet är någorlunda snälla. Ser vi till de absolut lägsta kraven hittar vi till exempel en Core i3-7100 eller en Ryzen 3 1200 för processorerna. Grafikkorten här listas som antingen ett GTX 960 eller ett Radeon RX 5500 XT parat med åtta gigabyte internminne. Dessa krav är dock för 30 bildrutor i sekunder i 720p-upplösning.

Ghost of Tsushima systemkrav

 

För 60 bildrutor per sekund i 1 080p listas en processor i form av en Core i5-8600 eller en Ryzen 5 3600 bland kraven. Processorn bör sedan flankeras av ett Geforce RTX 2060 eller ett Radeon RX 5600 XT och 16 gigabyte internminne.

För de som vill nå 60 bildrutor per sekund i 4K ökas kraven till en Core i5-11400 eller Ryzen 5 5600 för processorn. Grafikkortsmässigt listas Geforce RTX 4080 och Radeon RX 7900 XT tillsammans med 16 gigabyte internminne som krav. Samtliga kravnivåer listar 75 gigabyte ledigt lagringsutrymme vilket pekar mot att vi inte kommer se något tilläggspaket med extra högupplösta texturer till spelet.

Ghost of Tsushima

Utöver systemkraven har det bekräftats att Ghost of Tsushima på PC får stöd för ultrabreda bildförhållanden som 21:9, 32:9 och till och med 48:9 och uppsättningar med tre bildskärmar. Vi ser också stöd för tekniker som Nvidia DLSS 3, AMD FSR 3, Intel XeSS, Nvidia DLAA och FSR 3 Native AA.

Ghost of Tsushima blir även det första spelet på PC som inkluderar Playstation Overlay samt Playstation-troféer. Sonys satsning på att ta Playstation till PC blir således riktigt seriös med inkluderandet av system som tidigare endast funnits på företagets spelkonsoler.

Ghost of Tsushima kommer som tidigare nämnt anlända på PC den 16 maj. Förhoppningsvis blir det en smärtfri lansering med så få buggar som möjligt. Till skillnad från The Last of Us Part 1 som var något av en katastrof när det först togs från Playstation och lanserades på PC.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments