När jag frågade representanten i Audiovectors lyssningsrum hur det såg ut för flaggskepps- högtalaren R11 Arreté, om R11 MKII är top of the line just nu och vi fick svaret att R11 har slutat tillverkas och då kommer den naturliga följdfrågan, när kommer det en uppföljare?

Representanten hade lite svårt att hålla masken men förklarade det som att det vet vi inte i dagsläget men det kanske inte är helt omöjligt att det kommer något.. Med tanke på att R11 lanserades 2010 för 14 år sedan, så kan man tänka sig att med nyutvecklat diskantelement, nytt 12” element till Trapeze, och att man lanserat första “Ri”-högtalaren, så känns det inte helt orimligt att vi får se en uppföljare framöver som ska bära fanan. Det hoppas vi på!

Uppgradera och stay on top

Skulle det inte vara fallet att det blir en lansering, och för alla som sitter på 2,5 miljonershögtalaren R11 Arreté, (typ 4 pers skulle jag tro!) och känner att man vill få en uppgradering, så har vi en väldigt säker källa som säger att det finns möjlighet för det!

Uppgraderingen beskrivs som substantiell, med betydligt bättre komponenter, nya diskanter med högre detaljrikedom, ny kryogenisk behandling samt finjustering av alla elektriska och mekaniska parametrar som görs i 14 delar/steg. Man får också ny modul med högtalarterminaler i motståndskraftig aluminium, ett nytt delningsfilter och internt kablage vilket ska ge en påtaglig förbättring i sammanhållningen för frontelementen. Sammanfattat ska högtalarna låta som en ny högtalare när alla uppdateringar är gjorda.

Övriga element uppgraderas inte, dock ska ljudkvaliteten få ett stort lyft även där med på grund av bättre komponenter och uppdaterade kretsar. Likadant gäller för mellanregistret, som får en uppgraderad upphängning/infästning i tre punkter, vilket ger bättre klarhet och förbättrad dynamik.

Kostnaden är 189k DKK inklusive moms (ca 293k SEK)  för att förvandla dina R11 Arreté till R11 Arreté MKII. Ca tre veckor behöver Audiovector ha högtalarna för att genomgå processen.

Så för de som hittar lite växel under soffkuddarna kan man hålla sin state of the art-högtalare aktuell många år till. Just det, den säkra källan är inte så hemlig, det är nämligen Ole Klifoth.

Foto: Audivoector

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments