Sponsrat – Denna artikel presenteras av Huawei
Det finns en djungel av olika smarta klockor men vad skiljer dem åt? Vilken passar dig och dina ambitioner bäst? Vi hjälper dig hitta rätt! 

Nu börjar det lackas mot jul och vi är många som tänker att vi bör kunna äta julmaten med gott samvete – efter nyår är det nya tag. Det är en dålig idé. Det är betydligt lättare att lyckas om du börjar innan i stället för efter nyår.

Ett sätt att komma igång är att investera i uppkopplad klocka, en smartwatch, som håller koll på både träning och hur du mår i allmänhet. I den här artikeln går vi igenom vad du skall tänka på när du skall välja klocka träningsåret 2023.

Fråga 1: Stilla promenader eller aspirerande elitidrottare?

Kanske är det inte alls en svensk klassiker som du ser framför dig. Kanske räcker det med ett träningsband för att primärt räkna steg. Numera finns det både snygga och funktionsrika träningsband som inte bara håller koll på att vi når våra 7000 steg per dag. 

De kan också övervaka din sömn och säga till om du får för lite av den varan (Men med 7000 steg per dag lär du somna som en stock). Och ja, de kan också visa tiden.

Watch Fit 2 är en hybrid mellan träningsarmband och träningsklocka. Lite större än en ett vanligt armband men mindre än en klocka. Stödjer Healthy Living Management som är ett verktyg där man kan skapa en personlig hälsoplan, som inkluderar våra dagliga steg, vattenintag, träning, menstruationscykelhantering (Android) med mera.

Fråga 2: En klocka med träningsfunktioner eller en träningsklocka med klockfunktioner

Vill du visa omgivningen att du minsann är på G med ditt nya liv? Eller vill du lura omgivningen genom en riktigt snygg accessoar på handleden – som extraknäcker som en digital personlig tränare.

Numera behöver inte en träningsklocka se ut som en träningsklocka – om du inte vill.

Watch GT 3 finns i flera varianter med rostfritt stål eller guldfärgat milanesisk armband. Klockan erbjuder en rad olika urtavlor att välja mellan. Watch GT 3 liksom övriga klockor från Huawei har stöd för Always On. Tillgänglig i två storlekar: 42 och 46 mm.

Så aktiverar du Always On
Huawei WATCH GT 3 och övriga Huawei-klockor, svep ner till inställningar. Välj Urtavla och startsida. Aktivera AOD. Du kan sedan ändra utseende under menyn AOD-stil.

Anledningen till att du delvis behöver välja mellan stil och funktion handlar inte bara om image. De klockor som är fullt anpassade till träning är ofta gjorda i annat material än de mer stilfulla. Detta gör att bland annat GPS-antenner och sensorer kan göras än mer precisa. Ju hårdare du tränar ju mindre blir marginalen mellan effektiv träning och eventuella skador. Därför är bör du satsa på en dedikerad träningsklocka om du planerar att hela tiden ligga på gränsen.

Huawei Watch GT 3 och Huawei GT Runner är båda fullspäckade med funktioner men drar åt varsitt håll när det kommer till stil vs. precision

Fråga 3: Hur viktig är batteritiden?

Det finns klockor som du behöver ladda i princip varje natt. Men det finns också klockor som du bara behöver ladda varannan vecka. Om det är en seriös satsning du är ute efter så är batteritiden det minsta problemet du vill behöva tänka på.

Huawei Watch GT Runner bjuder på upp till 14 dagars batteritid. Dessutom har den trådlös laddning och kan få ström från en mobil som stödjer omvänd induktionsladdning.

Nu har du förhoppningsvis funderat på vilken typ av användare du är och kan göra ett mer initierat val. Tycker du det är något som saknas, har du en hemlig dröm att föra dig på galanta fester på kvällar och attackdykare på nätterna? Då finns det en klocka för dig. Läs vidare i nästa artikel.

Sponsrat – Denna artikel presenteras av Huawei
Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments