Apple har nu uppdaterat sin 27 tum stora iMac-dator med 2020 års hårdvara i form av Comet Lake-processorer från Intel och Radeon Pro 5000-grafikkretsar från AMD samtidigt som välkända tekniken Fusion Drive får maka på sig.

Apple har nu uppdaterat sina iMac-modeller. Medans den mindre modellen på 21,5 tum samt Pro-modellen uppdateras för att erbjuda SSD-lagring som standardval och skippar tekniken Fusion Drive har iMac-modellen på 27 tum sett en större uppdatering.

Hos den 27 tum stora modellen rör det sig om ett kliv till Intels processorarkitektur Comet Lake. Här börjar konfigurationerna med en sexkärnig Core i5-processor och sträcker sig hela vägen upp till en tiokärnig Core i9-enhet med en maxfrekvens på 5 gigahertz.

Sett till grafikkretsar uppdateras det även här. Det är Radeon Pro 5000-serien från AMD som nu tagit plats inuti den större iMac-modellen. Mer specifikt rör det sig om tre tillgängliga enheter: Radeon Pro 5300, Pro 5500 XT och Pro 5700 XT. Den sistnämnda kretsen ska enligt Apple själva erbjuda omkring 55 procent högre prestanda än den grafikkrets som drev föregående iMac.

Det är likt tidigare modeller en Retina-skärm med en upplösning på 5 120 x 2 880 pixlar som gäller för årets uppdaterade iMac. Nu har även nanotexturglas blivit tillgänglig som tillval för skärmen, något som introducerades med Apples Pro Display XDR.

Andra specifikationer Apple nämner är bland annat fyra platser för internminne som användare kan komma åt för att själva uppgraderas minneskapaciteten. Vi ser även två Thunderbolt 3 och fyra USB A-portar. Den nya iMac-modellen kommer också med minneskortläsare och en Ethernet-port som för en extra peng kan uppgraderas till en 10 Gigabit-port hos den 27 tum stora modellen.

Den som har siktet inställt på någon av de uppdaterade datorerna kan konfigurera sitt system via Apples webbutik. Prislappen för nya iMac på 27 tum startar på 22 795 kronor, väljer man att skrämma upp specifikationerna så långt det bara går hamnar priset på smått galna 110 245 kronor. Då ingår bland annat en tiokärnig processor, 126 gigabyte internminne, åtta terabyte lagring och ett Radeon Pro 5700 XT. 21,5-tums iMac börjar vid 13 995 kronor och iMac Pro startar på 57 075 kronor.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments