Efter ett tufft kvartal och till synes skiftande fokus sägs Intel nu sänka budgeten för sina två processortillverkande divisioner med omkring tio procent per division.

Intels senaste kvartalsrapport inkluderade en hel del tråkiga siffror för det blå laget. Nu sägs läget vara så pass att det blå laget förbereder sig på att kapa budgeten för sina processortillverkande divisioner. De två divisioner som enligt den senaste kvartalsrapporten tagit den hårdaste smällen.

Intel har två divisioner för processortillverkning. Client Computing Group (CCG) och Data Center Group (DCG). Dessa två divisioner sägs nu få sin budget kapad med upp till tio procent per division. Exakt vad det är som kommer försvinna från divisionerna för att möta de nya budgeterna återstår att se. Däremot menar Dylan Patel från SamiAnalysis att upp till 20 procent av de två gruppernas arbetsstyrka kan komma att sägas upp.

I en intervju med Tom’s Hardware har en talesperson för Intel bekräftat att företaget just nu går igenom en tuff makroekonomisk tid. Samt att man fokuserar på att lista ut vart man kan göra nedskärningar. Talespersonen nämner hur Intel kommer fortsätta investera i sin USA-baserade kretstillverkning för att företaget ska kunna växa över tid. Just nu är det dock fettrimningsläge som gäller.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments