I sedvanlig ordning tar Youtube-kanalen JerryRigEverything och testar den fysiska hållbarheten hos ny teknik. Denna gång är det Apples nya M4 iPad Pro som klarar sig fint genom visar delar av tortyren men faller platt under andra.

Apples senaste iPad Pro utrustad med systemkretsen M4 är företagets tunnaste produkt hittills. Varianten på elva tum mäter endast 5,3 millimeter i tjocklek. Den större modellen på 13 tum är ännu tunnare på 5,1 millimeter.

Trots surfplattornas extremt slimmade tjocklekar hävdade Apple att dessa skulle vara mer än tillräckligt stryktåliga. Hur väl de presterar i “den verkliga världen” återstår att se. Däremot lyckas den större modellen inte särskilt vidare i det ytterst brutala tålighetstestet genomfört av Youtube-kanalen JerryRigEverything.

I testet får M4 iPad Pro 13″ genomgå en rad olika tortyrmetoder. Skärmen visar sig vara bra reptålig. Vilket inte riktigt kan sägas för merparten av resterande exteriör på enheten. I det ökända testet där Youtube-kanalen försöker böja enheten står den sig även riktigt väl. Åtminstone om den böjs i landskapsläge. Den “ryggrad” Apple gjort en del av designen står sig mycket väl mot den kraft som sätts på den och hindrar enheten från att böjas.

Situationen blir dock värre när kraft appliceras medans enheten hålls vertikalt eller i så kallat porträttläge. Resultaten här blir att surfplattan mer eller mindre går av på mitten. Detta då det blir för mycket tryck som appliceras på USB-C porten som i sin tur får skärmen och chassit att spricka och hela surfplattan att böja sig.

Hade Apple designar “ryggraden” så den även täcker USB-C porten hade surfplattan med stor sannolikhet klarat av böjtestet utan större problem. Nu ser det dock ut som att användare bör vara extra försiktiga när de packar ner surfplattan sin en ryggsäck.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments