Vi har sedan tidigare hört att Meta arbetar på ett Quest 3-headset för VR. Nu har företaget bekräftat att det faktiskt är på väg och lanseras redan i år.

Meta har till slut avtäckt de första detaljerna kring sitt nästa VR-headset kallat Quest 3. Här ser vi bland annat en minskning i vikt med 40 procent och en helt ny typ av handkontroller.

I skrivande stund är det dessvärre många detaljer kring Meta Quest 3 som inte har bekräftats. Till exempel upplösning på de interna skärmarna, uppdateringsfrekvens, anslutningsmöjligheter och lagringskapacitet är några av specifikationer som återstår att bekräftas.

Metas nästa VR-headset kommer däremot drivas av ”Nästa generations Snapdragon-krets” vilket tros innebära Snapdragon XR Gen 2.  Headsetet tar även inspiration från Metas Quest Pro med integrerade kameror i själva headsetet och nya handkontroller som påminner om Pro-variantens kontroller.

Många detaljer är som sagt fortfarande inte bekräftade. Däremot vet vi nu att Meta Quest 3 faktiskt är på väg. Avtäckandet förväntades inte ske förrän efter sommaren men Meta valde att överraska med headsetet redan nu. Däremot kommer lanseringen inte ske förrän någon gång under hösten. I samma veva som man avtäcker Quest 3 tar Meta och sänker priset på Quest 2 med 100 dollar. Något som innebär att man nu ligger på samma prisnivå som innan man ökade priset på headsetet under förra året.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments