Nya dokument från Intel bekräftar att företagets fjortonde generation av Core-processorer blir Meteor Lake. Raptor Lake-S Refresh som förväntas lanseras under årets andra halva skulle således bli en del av trettonde generationen.

Intel har sedan en tid tillbaka ryktats uppdatera sitt processorutbud för stationära datorer under 2023 års andra halva. Serien som väntas vara på väg ska vara Raptor Lake-S Refresh. En uppfräschning av dagens Raptor Lake-processorer. Denna har ryktats ersätta Meteor Lake-S för stationära datorer och skulle på så vis leva sida vid sidan av Meteor Lake för laptops.

Enligt ett nytt dokument från Intel som listar hårdvarustöd för oneVPL listar företaget Meteor Lake som den fjortonde generationens Core-processorer. På så vis ser det ut som att den uppfräschade Raptor Lake-familjen fortsätter vara en del av trettonde generationens processorer.

Detta innebär att vi kan komma att se ett liknande namnschema för processorerna som vi såg när det begav sig med Haswell Refresh och Devil’s Canyon-serierna. Nästa flaggskepp för stationära datorer skulle alltså kunna bära ett namn som Core i9-13950K.

Raptor Lake-S Refresh har tidigare listats i en läckt produktplan som gjort sina rundor på internet. Produktplanen listar dock endast processorer för stationära datorer. Intel skulle således kunna låta trettonde generationen och Raptor Lake-S Refresh stå för den stationära sidan under nästa år. Medans Meteor Lake och fjortonde generationens Core-processorer blir de enheter som slåss mot AMD på den bärbara sidan.

Meteor Lake-S för stationära datorer kan alltså komma att dröja. Något som även skulle innebära att sockel LGA 1851 inte kommer lanseras under den närmsta framtiden. Hur väl dessa uppgifter faktiskt stämmer eller ej återstår att se till dess att Intel väljer att officiellt bekräfta hur deras planer för framtidens processorer ser ut.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments