Det tog sin lilla tid men nu har Nintendo Switch äntligen fått stöd för Bluetooth. Dock kommer det med en uppsättning krav och begränsningar på vad stödet kan användas för.

Det har gått mer än fyra år sedan Nintendo lanserade sin spelkonsol Switch. Medans hårdvaran i konsolen har kunnat erbjuda Bluetooth-funktionalitet sedan lansering har det varit något som inte aktiverats på mjukvarusidan. Den senaste uppdateringen för spelkonsolen aktiverar äntligen funktionen men den kommer med sina begränsningar.

Till exempel kan användare endast koppla två trådlösa handkontroller till konsolen om en Bluetooth-baserad ljudenhet är parkopplad samtidigt. Det finns inte heller någon möjlighet att använda mikrofonen på ett trådlöst headset tillsammans med konsolen. Det är alltså endast själva hörlurarna som kan kopplas med Nintendo Switch.

Nintendos supportsida för hur man kopplar en Bluetooth-enhet till Switch nämner även att användare kan komma att uppleva fördröjningar i ljudet. Beroende på vilken Bluetooth-enhet som används. Nintendo Switch kan spara upp till tio Bluetooth-enheter, dock är det endast en av dessa som kan användas åt gången. Vilket förklarar bristen på mikrofonstöd.

Medans Bluetooth-stödet kan ses som ett rejält kliv i rätt riktning för en spelkonsol som ofta fokuserar på att vara handhållen är det inte helt felfritt. Att kunna skippa en fysisk sladd när man sitter i soffan är skönt men att behöva ta fram ett trådbundet headset så fort man behöver en mikrofon är inte direkt någon imponerande aspekt.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments