Nintendo Switch är inte direkt ett prestandamonster och spelar de flesta spel vid 30 bildrutor per sekund. Något en Youtuber bestämt sig för att ändra på genom en brutal överklockning och uppgradering av RAM-minnet.

Youtube-kanalen “naga” har valt att ta prestandan hos Nintendo Switch i sina egna händer och överklockat spelkonsolen för att kunna driva spel bättre. Detta tillsammans med att öka mängden RAM-minne i konsolen från fyra till åtta gigabyte.

Videon visar hur konsolen i stationärt läge presterar när processorn överklockas till 2 703 MHz, grafikkretsen till 1 497 MHz och RAM-minnet till 3 033 MHz. Här lyckas Naga spela till exempel GTA San Andreas Definitive Edition med grafiken uppskruvad till max och fortfarande ligga runt 45 – 50 fps. Något som inte var möjligt utan överklockningen.

Den största prestandaskillnaden ska dock ha kommit från att dubblera mängden RAM-minne. Med denna uppgradering behövde överklockningen inte vara lika extrem för att driva spel vid högre fps och grafik än tidigare. Något som visar att Nintendo Switch likt Xbox Series S lider av alldeles för låg minnesmängd.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)